Питай копирайтър #16

Отговарям на всички твои въпроси, свързани с копирайтинг от днес до 22 декември. Питай ме в коментарите, ще се постарая да съм ти максимално полезна.

Следващият понеделник очаквай и моя коледен подарък за теб. Използваш ли го правилно, определено ще ти помогне с онлайн продажбите през 2021 година.

===

Аз съм Иванка Могилска – копирайтър, който вече 14 години се занимава със създаване на съдържание за уеб, рекламни концепции и послания. Водя обучения по копирайтинг и поддържам този блог, за да помогна на всеки, желаещ да стартира и развие стабилна свободна практика. Приятно и ползотворно питане!

п.с. Сподели възможността за безплатна копирайтинг консултация с твой приятел, познат или колега. Благодаря!

2 comments to “Питай копирайтър #16”
 1. Здравейте, как да си намерим клиенти. Как да пишем заа това което ни вълнува и да печелим от това или това са само мечти?

  • Здравейте,

   за да си намерите клиенти, първо трябва знаете кои са, къде са и какви са проблемите, които може да им решите. Не всички, които търсят копирайтинг услуги са ви клиенти. Направете си проучване и профил на вашия идеален клиент.

   След това помислете как да стигнете до него. Ще използвате дайрект мейл, ще пускате реклами в социалните мрежи, ще поддържате блог, който да привлича сам клиенти или ще участвате в дискусиите във Фейсбук групите, в които са потенциалните ви клиенти – има много начини, въпросът е да разберете кои от тях работят за вас и за таргет групата ви.

   В тази статия – “Доказано работеща формула за намиране на клиенти” – съм обяснила стъпките по-подробно.

   Прегледайте и статията “Ти питаш, аз отговарям: как да намеря клиенти без да ползвам фрийланс сайтове.”

   Не знам на какви теми пишете, затова ми е трудно да ви дам конкретен съвет. Намерете хората, които искат да четат това, което вие искате да пишете, проверете склонни ли са да плащат за подобен тип съдържание. Ако не са, помислете как да промените формата или да предложите друга гледна точка към темите, така че те да заинтригуват аудиторията.

   В категория “Нови клиенти” има доста статии по темата, прочетете ги, вярвам, че ще ви дадат идеи, насоки и вдъхновение. Успех! в блога, в нея ще намерите доста статии по темата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *