Копирайтинг одит

Провери дали съдържанието на твоя сайт/блог/лендинг страница привлича и задържа посетители, успява ли да ги превърне в клиенти. Поръчай копирайтинг одит

 

Какво е копирайтинг одит

Копирайтинг одитът е анализ на текстовото съдържание на твоя сайт, блог или лендинг страница в следните направления:

 •  потребителско изживяване – ангажират ли се посетителите със съдържанието и помага ли им то да се ориентират лесно и да намерят бързо това, което търсят;
 • послание на бранда и тон на комуникация – оценка на стила и езика, който е използван в текстовете, а също и на тяхната информативност;
 •  оптимизация и конвертиране – проверка на оптимизацията на текста, преглед на призивите за действие, бутоните, микрокопито (кратките текстове, които дават инструкции какво трябва да направи посетителят – да се абонира, да попълни определени данни, etc.).

 

Как протича копирайтинг одитът на твоя сайт

1. Изготвям въпросник, за да разбера повече за целите ти и за твоите клиенти.

2. След като получа необходимата информация, се заемам с одита.

 • Оценявам структурата на сайта; колко гладко е поднесена информацията; намира ли посетителят лесно това, което търси; разсейва ли го нещо по пътя; удобен ли е текстът за сканиране. Проверявам добре ли е проведена цялостната ти концепция през текста, спазен ли е навсякъде тонът на комуникация. Обръщам внимание на микрокопито и оптимизацията.
 • Описвам всички проблеми, които видя и давам подробни насоки, разяснения, примери кое как може да се подобри.
 • Изпращам ти ги, преглеждаш ги и ги обсъждаме по време на едночасова онлайн среща.

копирайтинг одит, копирайтинг консултация, ux копирайтинг, съдържание за уеб

Какво включва копирайтинг одитът

1. Подробен доклад какво не е наред и как може да се подобри – като текст, като потребителско преживяване, като оптимизация.

2. Шаблон за продуктово описание или описание на услуга, по който да се структурира и поднесе текстът за всеки един продукт/услуга. Включва и препоръки за разположението на бутоните.

3. Разработено от мен съдържание на една от страниците в сайта ти – начална, за нас, услуги, etc. След като ми върнеш попълнен въпросник, обсъждаме коя страница е най-добре да подготвя.

4. Онлайн среща, 60 минути. Провежда се в Google Meet след като си получил и прегледал одита. Отговарям на всички възникнали въпроси и ти давам допълнителни примери, ако е необходимо.

 

Какви са ползите от него

1. Разбираш кои са причините, свързани със съдържанието, посетителите да напускат сайта ти бързо; да не поръчват; да не извършват действията, към които ги подтикваш; да не постигаш резултатите, които очакваш.

2. Научаваш как можеш да подобриш съдържанието на текстовете и начина, по който са поднесени, за да привличаш и задържаш повече посетители и да ги превръщаш в клиенти.

3. Получаваш разработени от мен шаблони и примери, по които може да работиш сам или да възложиш на копирайтър да създаде ефективни, полезни и интересни за четене текстове за твоята аудитория.

 

Кога е препоръчително да направиш копирайтинг одит на сайта си

Когато:

 • всички текстове са качени, и предстои да пуснеш сайта, но се притесняваш дали съдържанието е достатъчно ясно и информативно;
 • сайтът вече е пуснат, но имаш съмнения относно качеството и подредбата на съдържанието му;
 • посетителите идват на сайта ти, но не се задържат и не поръчват, не се абонират, не си запазват час – не правят това, което искаш от тях.

 

Каква е цената на услугата

Цената се определя според броя уеб страници или обема текст (за лендинг), на който искаш да направя одит.

Изпрати ми линк към сайта или блога си и посочи на кои страници да направя оценка или потвърди, че искаш да прегледам целия сайт/блог. Ще ти върна оферта с цена и срок за изпълнение до 3 работни дни.
Пиши ми на mogilska/at/gmail/dot/com или на i/at/mogilska/dot/com

 

One comment to “Копирайтинг одит”
 1. Силно впечатлена съм от професионализма на Иванка!
  Едно от най-полезните неща, което по стечение на обстоятелствата взех решение да направя, беше да използвам услугата копирайтинг одит на сайта ни преди да го активираме.
  Установиха се толкова много пропуски. Иванка даде супер детайлен анализ и препоръки как нещата да се подобрят.
  Тя е прям и откровен човек, няма да ви спести нищо, а дълбочината, с която ще разгледа вашия казус, ще ви изуми!
  Не знаех, че такава услуга съществува, да си призная, и съм много щастлива, че я открих.
  Вярвам това трябва да стане част от първоначалното планиране и подготовка на всеки, който ще пуска сайт, за да бъдат постигнати по-бързи и добри резултати!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *