Нов сайт за фрийланс и краят на ваканцията

Знаеш ли кога свършва лятната ваканция на един фрийлансър?

Не. Не, когато приключат парите, макар че и това е вярно. Свършва, когато няколко поредни дни се обаждат клиенти, за да питат скоро ли ще почне работа, защото имат нови поръчки. И това, да ти призная, е перфектен стимул да се сбогуваш с лентяйството и да се качиш отново на въртележката.

 

Докато съм се разхождала нагоре-надолу, се е появил нов, български, сайт за фрийлансъри.

 

Better Freelance е пуснат преди около месец. Идеята му е да бъде посредник между клиенти и фрийлансъри от България и близките й страни.

 

Принципът на работа ти е познат:
 • Работодателят публикува проект.
 • Фрийлансърите кандидатстват.
 • Възложителят избира с кого да работи на база портфолио, предишен професионален опит, ревюта на доволни клиенти, посочена цена за изпълнение на конкретната поръчка.
 • Плащанията минават през сайта.

 

Better Freelance е подходящ за хора, които се занимават с програмиране, дизайн, набиране/попълване на база данни, SEO, реклама, копирайтинг, видео и аудио, фотография, виртуални асистенти и др.

 

Засега проектите са малко (до миналата седмица имаше два за копирайтъри, сега виждам, че е останал един за програмисти), но се надявам с приближаването на есента и работния сезон, да настъпи раздвижване.

 

Аз самата все още не съм работила през сайта, но ако се появи интересен за мен проект, ще се включа.

 

Препоръчвам ти да го разгледаш и да разгласиш – може би точно сега потенциални клиенти, търсят сайт, за да пуснат проекта си – помогни им да го намерят, така ще има повече работа и за теб.

 

Успешна седмица и до следващата неделя. 🙂
4 comments to “Нов сайт за фрийланс и краят на ваканцията”
 1. Сега навлизам в материята 😉
  Сайтът betterfreelance вече не работи 🙁

 2. Да, за съжаление повечето български сайтове за фрийланс залязват бързо. Тук има списък със сайтове за фрийланс, през тях можете да кандидатствате за проекти.
  Проекти за специалисти на свободна практика има и тук.
  Ако разгледате секциите “Нови клиенти” и “Общуване с клиенти“, вярвам, ще попаднете и на още идеи как да си намерите поръчки. Успех.

  • Ivanka Mogilska,
   Благодаря от сърце за времето, което посвещавате на този сайт. Материалите Ви са много полезни не само на мен, уверена съм в това.
   Личи, че сте успешен човек в съсловието.
   Желая Ви достатъчно от всичко останало!
   Благодаря!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *