Питай фотограф #8

Знаете ли, че 75% от пазаруващите онлайн решават дали да поръчат даден продукт според това дали харесват снимката му?
Консултирайте се с професионален фотограф как да направите перфектните продуктови фотографии за вашия сайт.
Задай въпроса си в коментарите, Павлина Иванова ще отговорите на първите трима до сряда вечер (03. 03. 2021).
Приятно питане!

===

Павлина Иванова, питай фотограф, фрийланс, свободна практика, бизнес фотгорафия, бизнес портрет

Аз съм фотограф Павлина Иванова. Една от моите специализации е да правя професионални снимки за бизнес и портфолио. Работя с хора, които сега изграждат бизнес модела си и често за първи път застават пред камера. За да внеса повече блясък и увереност в снимките по време на вашата фотосесия, ви помагам през целия процес. От планирането до позирането.

Занимавам се с фотография от 5 години. Имам професионални интереси в областта на дигиталния маркетинг и social media. Това ми дава различен поглед над фотографията и аз гледам на нея не само като метод за съхраняване на образ, а като част от визуалната комуникация между бранда и потребителя.

Преди фотографията натрупах богат опит в печатния дизайн и в сферата на услугите. Изучавала съм моден дизайн, компютърни системи и технологии.

Тук е мястото, където всеки твой въпрос ще получи отговор, за да изглеждаш блестящо на снимки всеки път!

2 comments to “Питай фотограф #8”
 1. Здравейте!
  Бизнес фотосесия, къде е по-добре да се направи – в офиса ни в работен процес или на бял фон? За нашият сайт ще се ползват снимките

 2. Здравейте, Силвия!
  И двата типа снимки са подходящи за сайта ви. Ако знаех точно какъв бизнес развивате, можех да навляза в дълбочина с отговора и да дам конкретни насоки. Нека сега да разгледаме двата типа фотография накратко:
  – Бизнес портрет на бял (или друг едноцветен) фон. Бизнес портрета на едноцветен фон се характеризира с това, че той представлява обекта, като акцента пада върху лицето. По този начин вие показвате себе си.
  – Снимките в работен процес или т.нар. бранд фотография, обхващат вашата марка. По този начин разказвате своята история, клиентите ви опознават и се създава чувство на лична връзка между тях и вас.
  Сега вече като знаете разликата между бизнес портрет на бял фон и бизнес фотосесия в работен процес, ще може да си отговорите на въпроса, кой вид фотосесия е подходящ за вашия сайт. Това зависи от начина, по който искате да говорите на вашите клиенти чрез сайта, от маркетинговата стратегия, която следвате, личното ви усещане до къде може да допуснете клиентите си във вашия бизнес и други фактори.
  Разбира се, има възможност да съчетаете двата вида фотосесия в сайта си. Ще дам пример с мои клиенти, които имат агенция за маркетинг. В раздела “Кои сме ние” на техния сайт, служителите са представени с портрети на бял фон. Избраха снимките да не са близък портрет само на лице, а такъв, който да обхваща и ръцете. В останалите раздели на сайта използват снимки от работния процес във фирмата.
  Оставам на разположение за уточнения и други въпроси 😊
  Поздрави,
  Павлина!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *