Питай копирайтър #6

Каквито и въпроси в сферата на копирайтинга да имаш, задай ми ги в коментарите. Ще отговоря на първите 5 до събота вечер.

Качественото съдържание за уеб е силен инструмент за привличане на потенциални клиенти и превръщането им в реални. Ако се чудиш как да го ползваш, включи се в безплатната копирайтинг консултация за януари.

Имай предвид, че одобрявам коментарите ръчно, по реда на изпращането им, не се притеснявай, ако не видиш твоя да излиза веднага.

Аз съм Иванка Могилска – копирайтър, който вече 14 години се занимава със създаване на съдържание за уеб, рекламни концепции и послания. Водя обучения по копирайтинг и поддържам този блог, за да помогна на всеки, желаещ да стартира и развие стабилна свободна практика. Приятно и ползотворно питане!

п.с. Сподели възможността за безплатна копирайтинг консултация с твой приятел, познат или колега. Благодаря!

4 comments to “Питай копирайтър #6”
 1. Здравейте,имаме масажно студио отскоро и решихме сами да си направим сайта.Оказа се по-сложно от колкото мислихме.Въпросът ми е как да напишем добро описание за началната страница ,за да привлечем повече клиенти?Ще съм благодарна,ако отговорите.Приятен ден!

  • Здравейте,

   Начална страница обикновено играе ролята на диспечер. На нея кратко и ясно се обяснява на посетителя къде е попаднал и защо точно вие ще му свършите работа. В тази статия съм описала какво трябва да има, като текстове, на начална страница.

   За да привлечете повече клиенти, преди да почнете да пишете, и да структурирате сайта си въобще, трябва да знаете какви са вашите групи клиенти. На кого продавате услугите си, кой се интересува от тях. Отговорете си на този въпрос. Например, вашите услуги представляват интерес за:

   – хора, които вече ходят редовно на масаж, но търсят нещо ново като услуга (някакъв екзотичен масаж например);
   – хора, които редовно ходят на масаж, но не са доволни (по каква причина?) и търсят ново студио;
   – мъж ли са или жени; на каква възраст са;
   – във високия или в средния ценови клас са вашите услуги;
   – с какви доходи са вашите клиенти;
   – как си избират масаж и масажно студио – по препоръка на приятели, по реклами, четат и се информират задълбочено преди да решат?

   След като знаете отговорите на всички тези въпроси, ще ви е лесно да оформите текстово примамливо предложение към именно вашата група клиенти.

   Прочетете и тези статии, ще ви помогнат за писането и подреждането на всички текстове на сайта:

   “Как да направиш сайта си привлекателен за потенциални клиенти”

   “Как да задържиш посетителите на сайта си и да ги подтикнеш към конкретно действие”

   Това мога да предложа като насоки, според информацията, с която разполагам за вашата дейност и за сайта ви. Успех!

 2. Поздравявам ви! Радвам се, че ви намерих, в точния момент, когато се нуждаемм от консултация за текстовете на фирмената ни страница! Них желала да направим контакт за консултация!

 3. Здравейте. Безплатните консултации се провеждат всяка предпоследна сряда на месеца, но само в блога, т.е. можете да зададете въпросите си под този пост и аз ще им отговоря.

  Ако искате платена консултация, може да ми пишете на mogilska/at/gmail.com или i/at/mogilska.com, или да ми се обадите на 0889 717 858.

  Най-добре е първо да ми изпратите сайта и да ми напишете от какво имате нужда. След това ще ви задам уточняващи въпроси, ще направя оферта, ще се чуем, за да обсъдим съвместната си работа.

  Оставам на разположение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *