Твоят подарък за моя рожден ден 2024

Шаблон за мейл до потенциални клиенти, с който да привлечеш интереса им към твоите услуги. Можеш да го ползваш и като заявка към ChatGPT 

 

иванка могилска, свободна практика, копирайтинг, копирайтър, ChatGPT, шаблон за имейл до потенциални клиентиЕдин от принципите, които спазвам неотменно в работата и в личния си живот е „За да получиш трябва да дадеш“. Досега не ме е подвел.

Ти, който четеш този блог, коментираш, питаш, споделяш, ми даваш доверието и подкрепата си и така ме окуражаваш да продължавам – благодаря ти!

Тази година, за моя рожден ден, ти подарявам шаблон, по който да напишеш имейл за привличане на интереса към твоите услуги/продукти на потенциални клиенти. Споделям с теб не само структурата му, но и насоки за фрази и изречения, които можеш да използваш във всяка част на мейла.

Ако все пак не се чувстваш уверен, можеш да копираш само болднатите части на шаблона в ChatGPT. Той ще създаде първата чернова на текста, а ти само ще го редактираш. 

 

Шаблон за имейл, с който да привлечеш интереса на потенциални клиенти

Поздрав:

Здравейте, г-н/г-жо …

Ако нямаш име, само поздрав също върши работа.

 

Описание на проблема на потенциалния клиент:

Имате нужда от …  или Опитвате се да създавате/пишете/планирате, etc. сами вашите … , но не получавате желания резултат/не смогвате с всичко/чувствате, че може да се получи по-добре…

Колкото по-точно определиш проблема, толкова по-голяма е вероятността потенциалните клиент да ти пише. Помогни му да се разпознае в това, което описваш.

 

Успокоение:

Това се случва на повечето предприемачи/фрийлансъри/собственици на малък бизнес/хора, които се опитват да жонглират с множество задачи/нямат опит в тази сфера/не са изкушени от…

Увери го, че не е единствен, че и други имат същия проблем и са му намерили решение. Погрижи се потенциалният ти клиент да осъзнава, че не може да се справи с всичко сам и това е нормално.

 

Решението на проблема:

Спрете да пропускате ползи/Спестете си време/Фокусирайте усилията си там, където сте най-добри/най-силни. Поверете (съответната дейност) на опитен експерт/специалист с достатъчно знания по темата/човек с по-нестандартен подход към …

Аз мога да ви помогна да …

Кажи му какво печели, ако престане да се опитва да върши неща, които не са му сила и посочете кой може да ги свърши.

Доказателство, че можеш да осигуриш решението, което предлагаш:

Имам … години опит в сферата. Работил съм с клиенти като … Имам … завършени проекта в сферата на … Като прикачен файл изпращам моето портфолио/подборка от проекти в тази област, върху които съм работил…

Тук трябва да наблегнеш на фактите – сложи всичко, което доказва, че знаеш какво предлагаш и можеш да го реализираш.

 

Призив за действие

Запазете си час за… /поискайте оферта/резервирайте си … минути безплатна консултация с мен, etc. като отговориш на този мейл. Ще ти пиша в рамките на … часа/дни.

Инструктирай потенциалния клиент как да направи първата стъпка към решаването на проблема си. Не го притискай да купува директно в този мейл, вероятността това да стане само с толкова убеждаване е много малка. Накарай го да поиска нещо дребно, което няма да му коства много. Обясни му и какво да направи, за да го получи.

 

Поздрав:

Очаквам въпросите ви/ На ваше разположение съм/ Заедно можем да … / Хубав ден/ Успех с …

Говори човешки, ведро, увери потенциалния клиент, че пишеш наистина специално на него.

 

Име и контакти

Остави отново името, телефона, мейла и адреса на сайта си.

 Свали си шаблона и започни да го попълваш. 

 

Какво трябва да добавиш, ако ползваш шаблона като заявка за писане на мейл към ChatGPT

Малко фактология по всяка една точка.

  • Проблемът, описан накратко: напимер могат сами да си напишат текст за лендинг страница.
  • Успокоението: „всички“ или „… % от … изпитват подобни затруднения“.
  • Решението: например кратко индивидуално копирайтинг обучение;
  • Доказателството: над 15 години опит като копирайтър и 5 години като обучител; създател на успешни лендинг страници за … (дай фактите за себе си, защото ChatGPT няма откъде да ги вземе).
  • Призив за действие: например попълнете въпросника и ми го изпратете и в рамките на 3 работни дни ще ви върна програма за индивидуално копирайтинг обучение.

 

Избери какво да ми подариш днес, ако блогът ти е полезен

  1. Сподели тази или друга статия от „Свободна практика“ с твои приятели, колеги, партньори, клиенти. Помагаш на тях, помагаш и на мен.
  2. Абонирай се за блога – получаваш ранен достъп до безплатни консултации със счетоводител, копирайтър и дизайнер, както и тествани тактики и препоръки за развитие на твоята фрийланс дейност (веднъж седмично).

Благодаря ти още веднъж и ти желая успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *