Как да направиш бизнеса и живота си по-успешни

Включи се в проучването, за да разбереш

 

Юлика Новкова (Juls) от Juls’ Psychology е бизнес психолог и личен бизнес треньор, който помага на хората да успяват – всеки ден, с всяка своя малка или голяма цел.

Посветила е огромна част от своето време на научно-изследователски проекти – изследва човешкото поведение на пазара.

Юлика Новкова, фрийланс, бизнес треньор, свободна практика

Тя споделя, че така, от една страна, бързо разбира какво прави някои хора толкова успешни. От друга, изучава потребителското поведение, което ѝ помага да структурира по-добре комуникационните стратегии на начинаещите предприемачи или фрийлансъри.

През последните 10 години Юлика развива тренинг модели за усвояване на личностни компетенции и микро умения за създаване и управление на бизнес или свободна практика. Казва, че от нейна гледна точка, и аз съм напълно съгласна!, процесите са много сходни. Изграждането на фрийланс кариера е всъщност създаване на личен бранд с много специфична комуникация и лично преживяване.

Защо ти разказвам всичко това

Защото Юлика има нужда от твоята помощ, за да ти е полезна, на теб – фрийлансъра или собственика на малък бизнес. Както казва тя самата: „Нужно ми е да разбера какво мислите вие за себе си и за отношенията ви с живота.“

Вече 890 души взеха участие в изследването на житейските нагласи, което се провежда и в момента. Професионалното психологическо проучване е част от докторската дисертация на Юлика, а участието в него е анонимно. Тя споделя, че макар резултатите да не са представителни за цялата страна, големият брой участници позволява да се очертаят актуални тенденции в рамките на изследването. Стремежът е да се достигне до максимално висок брой хора, които се интересуват от темата за личностно развитие.

Моля те, включи се и ти. Отговорите на въпросите няма да ти отнемат повече от 6 – 7 минути, а и са интересни (особено ако скоро не си разговарял сериозно със себе си).

Какво ще спечелиш, ако се включиш в проучването

Ще имаш достъп до всички данни от изследването след като Юлика защити дисертацията си. Ще гледаш безплатно видео записа от публичната лекция по темата.

Резултатите от подобни изследвания са с огромна практическа стойност. Те намират директно приложение както в личностен, така и в бизнес контекст. Опознавайки себе си, но и другите, ти

  • общуваш по-свободно с клиентите си, чувстваш се по-добре разбран; упяваш да предвидиш ходовете на потенциални клиенти и да ги превърнеш в реални;
  • подготвяш се за по-ефективна комуникация с представители на класическия мениджмънт;
  • научаваш как оптимално да управляваш екип от хора, които не делят един офис, а са разпръснати из страната и света;
  • адаптирш се по-лесно към настъпващите промени в света на бизнеса – до 10-20 години 60% от хората ще са фрийлансъри;
  • откриваш какво те саботира да постигнеш желания успех и съответно успяваш да го промениш.

Повече информация от началните етапи е публикувана ето тук, а заключителният доклад ще бъде наличен след официалната защита на труда.

Завършвам молбата си към теб с думите на Юлика:

„Постигането на подобна и амбициозна цел не е дело на една личност, тя е колективистичен акт и се радвам, че толкова хора откликнаха и се включиха в попълването и активното разпространение. Включете се и вие, споделете и с приятели. Благодаря ви.

Можете да ми изпращате своите въпроси на официалната страница @julspsychology или на имейл juls.psychology@gmail.com.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *