Питай видео специалист #3

Знаеш, че във видеата е истината, но изобщо не си наясно откъде да започнеш и как да използваш видео, за да привлечеш повече посетители и клиенти на сайта си.

Безплатната консултация с видео специалист е за теб. Подготви си въпросите и ги напиши в коментарите. Теди Петрова ще отговори на първите 4 до неделя вечер (13. 09. 2020).  Тя е режисьор, оператор и изпълнителен продуцент с опит във всеки етап от измислянето, през реализирането до разпространението на видеата. Ще ти помогне да си изясниш нещата и да извлечеш максимума от всяко видео, което включиш в своя план за реклама.

===

Теодора Петрова, безплатни видео консултации, фрийланс, свободна практикаТеодора Петрова е дипломиран режисьор, оператор и изпълнителен продуцент с над 8г. опит в създаването на фирмени и уеб видеа, реклами, документални филми и други.

През годините работи както директно с клиенти по техните видеа и канали в социалните мрежи, така и с продуцентски къщи. Специализира в различните формати и видове уеб видеа, които вдъхновяват зрителите, показват истински хора и истории. Този подход помага на потенциалните клиенти да видят, да опознаят и да се свържат с човека/хората зад дадената свободна професия или бизнес, да се изгради доверие дори още преди първия реален разговор.

Най-много харесва в работата си възможността да създава чрез визии и истории, да опознава отвътре различни дейности, професии и бизнеси, да комуникира с разнообразни, цветни хора и да помага на полезните и стойностни услуги и продукти да достигат до все повече хора.

Тук можете да видите портфолио с реализираните проект през годините.  Ако ви се гледа вдъхновяваща история или ви е любопитно да научите повече за някой от филмите ѝ – разгледайте 🙂

mail: tea.petrova@abv.bg

Facebook профил: Tedi Petrova

2 comments to “Питай видео специалист #3”
 1. Здравейте и благодаря за предоставената възможност 🙂
  Може ли да дадете насоки как да направим успешно рекламно видео на нашето читалище
  https://vasillevski1928.com/home-short/
  https://www.facebook.com/Vasil.Levski.1928
  Какво е важно да не изпуснем когато рекламираме дейности свързани с култура и изкуство. Може ли да използваме рекламно видео за фейсбук или там да заложим на снимки?
  Къде е удачно да се рекламираме?

  Благодаря!

  • Здравейте!

   Преди да се стигне до заснемане на видеото е важно да изясните целта на видеото, таргет групата, към която го насочвате, да сте наясно как ще го разпространявате и с какъв ресурс разполагате – бюджет, техника, локации, участници. Добре е да изберете една таргет група и да съобразите сцените, цветовете, музикалното оформнелие (ако има), говора и текста (ако има) с това, което би привлякло вниманието на точно този тип хора. Разпространението също зависи от таргет групата – къде тези хора прекарват време? Фейсбук, Инстаграм, Ютуб, онлайн медии, радио, събития, друго? Ако прекарват време във Фейсбук има принципи, които биха помогнали на качено там видео да достигне до повече хора органично. Ако изберете Ютуб – там принципите са различни. Може едно видео да се преформатира за различните канали. Има различни видове фирмени видеа и към една реклама може да се подходи по много начини. От голямо значение е с какъв ресурс разполагате и ако го заснемате и монтирате сами – какво на практика можете да реализирате.

   Независимо от сферата – ако плаирате да разпространявате видеото в социалните мрежи е важно да имате грабващо или провокативно начало. За да задържат зрителите вниманието си на вашето видео, а не да насочат внманието си към следваща публикация. На финала е добре да има призив към действие – какво искате да направят хората след като изгледат видеото ви? Да посетят сайта ви, да последват страницата ви, да си запазят час за среща през календара в сайта ви, друго? Средната част – същината – може да се развие по много начини и най-вече в зависимост от бюджета или вашите умения, техника, локации и участници във видеото.

   Във Фейсбук можете да използвате рекламно видео и реално това е едно от най-подходящите платформи за България (ако таргет групата ви прекарва време там).

   Мога да споделя и други идеи и насоки, свързани със съдържанието на страницата ви във Фейсбук, както и за видеата в различните платформи. Ако имате нужда да направим по-изчерпателна консултация, изпратете ми малко по-детайлна информация на мейл tea.petrova@abv.bg или може да се чуем на телефон 0899 10 72 72.

   Успехи!
   Теодора

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *