Питай SEO специалист – 10

75% от хората, които търсят в Google преглеждат само резултатите на първа страница. Използвай безплатна консултация със SEO специалист, за да успееш да класираш сайта си на нея.

Задай въпроса си в коментарите. Славчо Панов ще отговори на първите 5 до края на месеца.

===

Славчо Панов отговаря на въпроси в рубриката „Питай SEO специалист”. Той е съсобственик и SEO експерт в дигитална агенция WebsiteDesign. Има над 10 години опит в сферата.

Съсобственик и издател на Avtora.com, Bpost.bg, Smartnews.bg и други. Автор и лектор
на някои дигитални събития в бранша.

6 comments to “Питай SEO специалист – 10”
 1. Здравейте, г-жо Могилска. Здравейте, г-н Панов.
  Благодаря за възможността!
  Господин Панов, моля, кажете, има ли пряка връзка между публикуваното в Гугъл Карти и Първа страница в Гугъл търсачка ?
  Полезно ли ще е да управлявате профил в Гугъл Карти за да бъде бизнеса ни в предни позиции при търсене в Гугъл ?

  Благодаря, предварително!
  Поздрави,
  Владимир

  • Здравейте г-н Йософов,
   Гугъл има около 200 основни ранкинг фактора и може би хиляди много по-малки. Има 3 неща, които е добре да знаете за Гугъл карти.
   1. Помага доста при локалнире резултати (тоест влияе и на локално seo – персонализация, локализация).
   2. Използването на всеки продукт на Гугъл се “харесва” от търсачката, но не очаквайте това видимо да повлияе в генералните резултати, при добра конкуренция.
   Но пък от друга страна, ако вие ползвате в помощ на бизнеса (сайта) си няколко от услугите (продуктите) на Гугъл, а пък конкурентите ви не, то при равни условия, вие ще имате предимство. Но, условията никога не са равни…
   3. Има различни неща, които е добре да се направят, за да може да се показвате във видимите резултати от Гугъл мапс при търсене. Има материали на тази тема, но две от нещата са – да си попълните всички полета и да имате положителни отзиви от клиенти.

   Дано да съм се изказал разбираемо 🙂

   • Здравейте, г-н Панов.
    Благодаря! Бяхте ясен. Надявам се и други да прочетат коментара Ви. Малкият бизнес може да използва Гугъл карти за да разшири местоположението си. Тоест, в профила си в Гугъл Карти да показва къде доставят стоки илил извършват услуги.
    Бъдете здрав!

 2. Здравейте! Използвате ли някакъв инструмент за автоматично submit-ване на url-и в директории и ако отговорът е да – кой е той? Къде е по-добре да е позициониран сайта – на 1-во място след 5 платени реклами и картата за локален бизнес или на 1-во място на 2-ра страница където няма нито една реклама?

  • Костадин здравейте,
   времената за събмит по директории отдавна отминаха. А пък времената на автоматични софтуери сега водят само до наказания…
   На втория ви въпрос, дори няма да отговоря, това е несериозен въпрос…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *