Питай програмист #10

Стягай сайта си за приближаващия усилен работен сезон. Сложи нови плъгини, които улесняват живота на клиентите ти, мигрирай го към по-добра платформа, направи го по-бърз, изчисти всички големи и малки проблеми.

Марио Пешев е на твое разположение за безплатна консултация по всички въпроси, свързани с планиране, програмиране и функционалност на сайта. Опиши проблема си в коментарите и той ще отговори на първите 7 до петък, края на деня.

Успех!

========

Марио Пешев, Devrix, Питай програмист, свободна практикаМарио Пешев е собственик на DevriX, една от водещите топ 20 агенции за комплексни WordPress решения в световен мащаб.
Той започва да се занимава с програмиране още в ученическите години и изгражда първия си статичен сайт през пролетта на 1999. Година по-късно продължава със софтуерни апликации за учебни проекти по физика и химия. От 2006-та година започва да води технически обучения в софтуерни фирми и университети в страната.

Марио (разгледай и личния му LinkedIn профил) е ръководил разработката на проекти за множество индустрии, включително автомобилостроене и банкиране. Води активно блога mariopeshev.com за бизнес развитие, маркетинг и технологии, както и странични проекти като No-BS Engineering подкаста за кариерно развитие на софтуерни инженери, съвместно с един от най-отличителните PHP инфлуенсъри Кал Еванс.

2 comments to “Питай програмист #10”
  1. Какво мога да направя още, за да подобря зареждането на сайта? Имам OneSignal и addThis widget, за нотификации и споделяне на линкове. Те много ми намаляват оценките според Google PageSpeed Insights. Как мога да ги оставя, но да подобря тази оценка?

  2. Привет, на първо време виждам два request-а, които отнемат по 15-тина секунди: https://bwtags.com/3e05e43a-4cd7-4f45-b212-711f1b9d2867/en/728/90/bg_729x90.jpg и един счупен пиксел от bwtsrv.com, който връща 404. Ако можеш да пренесеш първата картинка при теб (или CDN), както и да видиш пиксела, това ще има доста подобрение.

    Много неща се рендват твърде рано и изместване като defer/async би помогнало също.

    Има няколко картинки, които могат да се изместят в 1 и да се зареждат като т.н. “image sprites” – може да погледнеш онлайн по темата.

    Не знам къде се хоства и дали има адекватен CDN, но тези неща помагат също.

    Може да тестваш и nitropack.io (български стартъп), който определено ще помогне много със самия score и ще забърза нещата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *