Питай фотограф #13

Как да извлечеш максимума от коледната фотосесия в офиса? Как да снимаш коледните декорации и подаръци, така че клиентите ти да се скъсат да ги поръчват? Как да започнеш работа като фотограф на свободна практика?

Питай фотограф Павлина Иванова. Възползвай се от безплатната консултация с нея, задай въпроса си в коментарите, тя ще отговорите на първите трима до петък (05. 11. 2021).

===

Павлина Иванова, питай фотограф, фрийланс, свободна практика, бизнес фотгорафия, бизнес портрет

Аз съм фотограф Павлина Иванова. Една от моите специализации е да правя професионални снимки за бизнес и портфолио. Работя с хора, които сега изграждат бизнес модела си и често за първи път застават пред камера. За да внеса повече блясък и увереност в снимките по време на вашата фотосесия, ви помагам през целия процес. От планирането до позирането.

Занимавам се с фотография от 5 години. Имам професионални интереси в областта на дигиталния маркетинг и social media. Това ми дава различен поглед над фотографията и аз гледам на нея не само като метод за съхраняване на образ, а като част от визуалната комуникация между бранда и потребителя.

2 comments to “Питай фотограф #13”
 1. Здравейте!
  Интересува ме какви трябва да бъдат снимките за социалните мрежи и по-конкретно за Инстаграм?
  Трябва ли да са направени с професионален фотоапарат или не е задължително?С кои приложения могат да се обработват?

  • Здравейте, Ирена!

   Чудесен въпрос, който няма един отговор. Както казват преподавателите по маркетинг – зависи 😊

   Първо трябва да си зададете въпроса, какво послание отправяте към своите последователи? Когато имате отговора на този въпрос, сами ще стигнете до извода, дали е по-добре снимките ви да са с телефон или заснети от професионалист.

   В общия случай, ако фотографските ви умения са добри, един съвременен телефон е повече от достатъчен за създаване на онлайн съдържание и като качество, и като възможности за пост обработка, и бързина. Като последното е ключов фактор днес.

   Всъщност, точно в Инстаграм има много фотографи, които снимат, обработват и публикуват единствено с телефона си. И резултатите са повече от зашеметяващи.

   За мен под вашия въпрос прозира друг – дали да отделите бюджет за професионален фотограф или сами да заснемете това, което ви е необходимо. Както казах по-горе, ако фотографските ви умения са на ниво, спокойно може да снимате с телефона си. Ако обаче наистина не знаете какво правите, ами тогава наемането на фотограф е повече от задължително.

   Относно обработката, най-разпространените приложения са Adobe Lightroom и Snapseed, като второто е напълно безплатно. От там нататък всяко приложение, което е удобно бързо за вас, е подходящо.

   Желая ви успех!

   Поздрави,
   Павлина

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *