Питай адвокат #9

Потърси професионална помощ, ако си:

 • потънал в неясноти относно авторските права на твоите продукти,
 • уморен от опити да направиш сам наистина добър шаблон за договор, с който да защитаваш своята работа,
 • отчаян, че не можеш да излезеш на глава с некоректни клиенти.

Адвокат Мирослав Моравски е на твое разположение. Задай въпроса си в коментарите, той ще отговори на първите 5 до понеделник, края на деня (25. 01. 2021).

Важно! Консултацията включва съвети и насоки. Не включва разглеждане на документи и случаи, които изискват голям обем предварителни проучвания.

Питай адвокат и сподели възможността с колеги фрийлансъри!

===

Мирослав Моравски е адвокат и правен съветник в различни юридически области – търговско право, гражданско право и интелектуална собственост. Занимава се както с фирмени и авторскоправни казуси, така и със семейни и имотни консултации.
Завършил право в СУ „Климент Охридски“ през 2008 г., той е работил като юрисконсулт и адвокат към различни търговски дружества, нотариални и адвокатски кантори.

Email: myroslav.moravsky@gmail.com
Mob/Viber/Wattsapp/: +359898598030
LinkedIn: Miroslav Moravsky
Facebook: www.facebook.com/advocateMoravsky

3 comments to “Питай адвокат #9”
 1. Възможно ли е да работя на трудов договор към една фирма и същевременно да имам своя собствена фирма, в която също работя (на ненормирано работно време)? Какво се случва с данъци и осигуровки в такъс случай?
  Благодаря и успехи през новата година!

  • Здравейте, Валентин,
   Благодаря за въпроса.

   Да, възможно е да имате свое регистрирано ЕТ или юридическо лице търговец, независимо от наличието на трудов договор. Разбира се, необходимо е да няма противоречие с уговореното с работодателя ви – например ако имате изрично уговорено в трудовия си договор, че не може да учредявате дружество, докато сте на работа при този работодател, или пък че не може да развивате конкурентна дейност.

   Относно данъците и осигуровките би било най-добре да се консултирате със счетоводител, но принципно имайте предвид че след като те ви се начисляват по трудов договор, имате възможност да избирате режим, както и дали да се осигурявате на другата позиция.

   Това е от мен, насреща съм за други въпроси, ако е необходимо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *