Питай адвокат #4

Консултациите с адвокат и счетоводител са задължителни, когато искаш стабилен бизнес и спокойствие, за да се съсредоточиш върху работата си. В този блог те са и безплатни.

Ако имаш проблемни клиенти; начинаещ фрийлансър си и искаш да си направиш хубав договор, който да пращаш на клиенти; искаш да защитиш правата на свое произведение; да отвориш фирма; да се подсигуриш срещу некоректни клиенти – консултирай се с адвокат. Това ще ти спести загуби, неприятности, пропуснати ползи и един куп други проблеми.

Задай въпроса си в коментарите. Адвокат Мирослав Моравски ще отговори на първите 5 до понеделник, края на деня (17. 08. 2020).

Важно! Консултацията включва съвети и насоки. Не включва разглеждане на документи и случаи, които изискват голям обем предварителни проучвания.

Питай адвокат и сподели възможността с колеги фрийлансъри!

===

Мирослав Моравски е адвокат и правен съветник в различни юридически области – търговско право, гражданско право и интелектуална собственост. Занимава се както с фирмени и авторскоправни казуси, така и със семейни и имотни консултации.
Завършил право в СУ „Климент Охридски“ през 2008 г., той е работил като юрисконсулт и адвокат към различни търговски дружества, нотариални и адвокатски кантори.

Email: myroslav.moravsky@gmail.com
Mob/Viber/Wattsapp/: +359898598030
LinkedIn: Miroslav Moravsky
Facebook: www.facebook.com/advocateMoravsky

5 comments to “Питай адвокат #4”
 1. Здравейте. В процес съм на създаване на собствен сайт и съвсем случайно разбрах, че трябва да обмисля и Privacy Policy and GDPR. За което евентуално ще трябва да наема адвокат. Каква е приблизителната цена за тази услуга? Също виждам, че има и доста примери за такива политики. Доколко е рисковано да ползвам такива безплатни шаблони? Благодаря

  • Здравейте, Йорданка, благодаря ви за запитването.

   За всеки уебсайт, особено такъв с търговска цел, наистина е от изключителна важност да има добре изработени общи условия и съгласувана политика за защита на личните данни, съгласно законите в България.

   За да мога да ви дам отговор относно конкретни цени обаче, ще е нужно да ми дадете повече информация за това с какво ще се занимава този уеб сайт, какво точно ще бъде в неговата сфера на дейност.

   Относно самопомощта, и варианта да си ги изработите сами, то специално за Общите условия, бихте могли наистина да пригодите нещо, тъй като има различни типови подобни из мрежата. Друг е въпросът колко добра работа ще вършат те. Хубаво би било поне да бъдат редактирани от юрист.

   Колкото до конкретна политика за защита на личните данни, то за нея съвсем не ви съветвам да бъдат копирани/взимани или преработвани подобни документи от друга уебстраница. Освен че това е посегателство върху авторските права на разработилия ги специалист, то материята е много специфична, и е конкретна за всеки отделен случай.

   Ако имате нужда от конкретна помощ, може да се свържете с мен на посочените контакти.

   Желая успех на сайта.

 2. Здравейте,
  Регистрирана съм като преводач, свободна професия. Издавала съм фактури предни години. В момента съм по майчинство. Омъжена съм и със съпруга си сме избрали форма на разделност на имуществото. Той закупи къща по време на брака, в която живеем двамата, но която се води само негова заради разделността. Въпросът ми е ако данъчните решат да ми правят проверка вкъщи ли ще дойдат? Мога ли да не ги пусна на основание, че имотът не е мой, а на мъжа ми и без негово знание и съгласие не мога да пускам хора вътре? Трябва ли им някаква заповед или нещо подобно за проверката? По какъв начин биха могли да се легитимират, че са служители от НАП, защото ако не го направят пак няма да ги пусна? Имат ли право да ми изискват кореспонденция, да ми ровят в компютъра, да ми вземат лични вещи примерно и на какво основание?
  Много благодаря за отделеното време!

  • Здравейте,

   Въпросът ви е доста широкообхватен, и изисква по-обширен отговор.
   По принцип подобно на описаното от вас данъчно производство се извършва при разследване на големи данъчни престъпления, а вашият случай не ми се струва такъв. Изобщо за установяване на данъчни нарушения обичайно е от НАП да изискват документи, които вие да им предоставите, на хартия или в електронен вид.

   За да мога да съм полезен, следва да се запозная конкретно със случая, да видя документи, за да установим въобще има ли данни за наличие на нарушения.

   Ако желаете да направим консултация, може да се свържете с мен на посочените контакти.

   Хубава седмица желая,

   • Благодаря,
    Питам по принцип. Мисля, че всичко е изрядно. Все пак съм ползвала и счетоводител. Но се интересувам ако тръгнат да се заяждат с мен какви са техните и съответно моите правомощия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *