Откъде работя днес – Албуфейра, Португалия

DSC_3605

! Виж коментарите за новости по темата „интернет в роуминг“. Цени и параметри на услугата за трите оператора – всичко си е написано. 

След чудесно скитане по испанските села, малки градчета и пусти плажове стигнахме до Португалия. Първата ни спирка е Албуфейра. Мястото, на което сме отседнали е извън курортния град, нагоре в планината. Живеем в каравана, двор до двор с школата за езда на нашата домакиня. Заобиколени сме от коне, кучета и котки. Срещу нас е океанът, зад нас е планината, а пред вратата на караваната растат бадемови дръвчета.

Условията за работа са отлични – тихо е и няма хора – ако се трудиш от ранна утрин. Към обяд настава такава жега, че мозъкът просто отказва да функционира и поне до 17 – 18 часа човек е принуден да си почива. Или отиваш на плаж или притичваш до външния душ със слънчева вода и после мокър-мокър се просваш на хамака. Знам, че е тежко, но друг избор нямаш.

Интернет също нямаш. В по-малките населени места на Испания и Португалия (поне от това, което видях дотук) хората ползват доста ограничен мобилен интернет или плащат големи такси, за нормален Интернет.

Дали не можеш да седнеш на кафене и да работиш оттам? Извън града, във вилната зона или в планината, трудно ще намериш кафене, какво остава за заведение с екстри.

Ако не съм ти казала как се справяме с този проблем по време на цялото пътуване, сега е моментът. Виж тази оферта на Мтел за интернет в роуминг. Появи се малко преди да тръгнем и дотук ни спасява безотказно. Не е ли много скъпо? По-евтино е от всички останали варианти.

Август месец е и ако си фрийлансър, то работата ти доста е намаляла вероятно. Затова те съветвам да направиш като мен. Спри да се притесняваш, че няма работа (максимум след 2 седмици ще се оплакваш, че си претоварен от поръчки), изключи компютъра и пробвай как е да живееш без него.

п. с. Бих качила още снимки, но и мобилният интернет на Мтел не може да прави чудеса.

One comment to “Откъде работя днес – Албуфейра, Португалия”
 1. Ъпдейт на инфото за интернета в роуминг.

  Мтел са си Мтел. Към днешна дата споменатият техен план вече “EU Roaming Unlimited” не се предлага. Доколкото се вижда, наследникът му е “Mtel Europe Unlimited”, който въпреки името си, не е чак толкова unlimited, колкото предишния. Тогава даваха 500 MB на ден, сега дават 200 MB. Разбира се, пипнали са и цената – от 5.90 лв. на ден, може би заради по-малкото включени неща, вече е вдигната 6.90 лв. Единственото хубаво, ново нещо, което виждам в него е, че и Турция е включена към държавите.

  Важно е да се припомни, че и двата гореописани плана важат САМО за частни абонати.

  Понеже Мтел твърдо се дънят при мен, реших пак да прегледам какво предлагат другите. Приятно изненадан съм от алтернативата на Виваком :

  vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/abonamenten-plan/eu-roaming-daily-pass

  Неограничени минути и sms-и, 500MB в роуминг зона “Европейски съюз” и мрежата на Vodafone Турция;
  5.90 лв. месечен абонамент + 5.90 лв. за всеки ден, в който е бил активен. Ще тествам в първия възможен момент.

  Теленорци също имат разни оферти, но те не са особено изгодни. “Call & Surf EU”
  1 ден – 100 мин., 100 sms и 100 МВ зa 3,99 лв.
  3 дни – 200 минути, 100 sms и 200 МВ за 9,99 лв.,
  а 7 дни – 400 МВ – 19,99 лв.

  telenor.bg/bg/news/теленор-предлага-нови-допълнителни-пакети-за-роуминг-в-ес

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *