Откъде работя днес: Русе

Има и такива хора – не могат да се откъснат задълго от града. Да, природата е красива, но друго си е да седнат в кафене или на пейка в парка. Да се запознаят с нови хора и около тях да се носи обичайният градски шум.

откъде работя днес: Русе

И ти ли си от тях? Ако твоят град вече ти е омръзнал и имаш нужда да смениш обстановката, препоръчвам ти Русе. Той е зелен, спокоен, някогашното му архитектурно великолепие е запазено, поне в централната част. Хората са мили и усмихнати. Децата кръстосват парковете с кънки и колелета, фонтаните шушобълбукат и има удобни пейки на дебела сянка.

Можеш да се возиш на лодка по Дунав, да хапнеш прясна риба или да се изтегнеш с книга в ръка на някоя пейка до реката. Ако нямаш подходящо четиво, мини през русенската книжарница „Хеликон“. Чудесно заредена е, а в нея работят запалени читатели и тънки познавачи на книгите – истински книжари.

Съвсем близо до града са и Ивановските скални църкви. Вземи си сандвичи и вода, зареди фотоапарата и обуй удобни обувки. Донякъде можеш да стигнеш с кола. След това ще трябва да повървиш. На места пътеката е труднопроходима, но усилията си заслужават. И скалните църкви, и гледката към цялата околност са разкошни.

Настаняване и интернет

Можеш да пробваш хотел „Сплендид“. Чист, относително тих. Намира се в центъра на града, излизаш и си на главната улица. Само че цените му леко се повишиха и поне според мен вече са високи за условията, които предлага хотелът.

Откъде работя днес, фрийланс, La Maison, свободна практика

хостел La Maison

Препоръчвам ти хостел La Maison. Има опция за единично настаняване, двойни стаи, двойни стаи, подходящи за семейства с деца, както и по-големи помещения за настаняване на повече хора. Мястото е чисто, уютно, цветно и тихо. Личи си, че е правено с желание и мисъл. Намира се на 5 – 7 минути пеша от централната улица.

Откъде работя днес, фрийланс, La Maison, свободна практика

хостел La Maison

Откъде работя днес, фрийланс, La Maison, свободна практика

Интернетът е много добър. Можеш да работиш в стаята си, в градината или в очарователните общи стаи с диванчета, масички и библиотеки. Тъкмо кухнята – отлично оборудвана – ти е наблизо, за да си направиш кафе, чай или да хапнеш нещо.

Откъде работя днес, фрийланс, La Maison, свободна практика

хостел La Maison

В Русе има и приятни кафенета, които изглеждат подходящи за работа, но какво е положението с интернета в тях не мога да ти кажа, не съм пробвала.

Това е от мен за днес. Предложението ми към теб още е в сила – направи си безплатна реклама и помогни на колега, сподели с читателите на „Свободна практика“ откъде ти работиш днес. Ето какво е нужно да ми изпратиш за целта.

Приятен ти малък петък и не се преработвай.

 

One comment to “Откъде работя днес: Русе”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *