Как да намериш отговор и кога можеш да се справиш с всичко

Миналата седмица бях гост в подкаста „Свръхчовекът с Георги Ненов“. Говорихме си два часа. Разказах му куп лични истории – като се започне с това как си избрах професията копирайтър, мине се през тайната ми за справяне с естественото, и изяждащо, желание всички да харесват това, което правя и се стигне до разнищването на втория най-голям проблем в България.

Епизодът ще ти е полезен, ако

  • се чудиш дали да пътуваш повече, или туткаси да се заловиш с нещо полезно като учене, работа и допринасяне за общото благо;
  • искаш да се занимаваш с копирайтинг и не знаеш откъде да започнеш – в една част от разговора давам по-конкретни съвети и насоки по темата, посочвам книги, които ще са ти от полза;
  • предпочиташ да не молиш за помощ, защото не искаш да изглеждаш слаб или напротив, искаш помощ, но често ти я отказват;
  • страдаш от липса на увереност и се чудиш как да я развиеш при положение, че все нещо не ти се получава както трябва;
  • колекционираш отговори на въпроса какво са успехът и късметът.

С Георги Ненов разнищвахме всички тези теми, споделяхме мнения, опит, трикове за справяне. Междувременно прочетох един кратък разказ от сборника „Тая земя, оная земя“, възползвах се от случая да се възхитя публично и да препоръчам отново приказките на Маргарит Минков, признах си какво е общото за мен между тишината, беленето на картофи и творческия процес.

Вероятно пропускам да изброя поне няколко неща, които биха те изкушили или може да са ти полезни. Затова по-добре виж/чуй целия разговор. Може да го направиш от тук, като си пуснеш видеото. Може и да си избереш най-удобната платформа за слушане от сайта на „Свръхчовекът с Георги Ненов“.

Надявам се, след като изслушаш епизода, да имаш вдъхновение и идеи къде да търсиш отговора на въпроса „Какво кара сърцето ти да пее?“.

Ако вече си слушал епизода или имаш по-належащи клиентски и фрийланс проблеми, прегледай тези две статии, може да ти помогнат:

Възползвай се от безплатните консултации тази седмица

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *