Как да направиш крачка напред към по-добър живот или кампанията на “Музейко”

И защо те засяга тя

Дори да нямаш деца, не подминавай този пост. Уверявам те, това засяга и теб. Особено ако искаш да живееш още дълго на тази територия или планираш да имаш деца.

За какво става въпрос

За „Музейко“ – най-смисленият и страхотен музей за деца в България.В него хлапетата могат, даже направо е задължително, да пипат всичко, да пробват, за да научат куп полезни неща за природата, космоса, как се прави електричество, как виждат света животните, как работи човешкото ухо и още, и още.

Стигам до същината на нещата

„Музейко“ е прясно регистриран в платформата за набиране на средства Global Giving. За да има право на постоянно присъствие в нея, което ще му помогне да достигне по-голям кръг от дарители, трябва да събере 5 000 долара от минимум 40 човека в рамките на 18 дни.

Цъкаш на линка и виждаш в дясната лента каква сума можеш да дариш. Ако никоя не ти е по вкуса, най-долу има празно поле – определи сам сумата, която можеш да оставиш.

Muzeiko_Svobodna_praktika

За каква ще отидат парите ми


Цел на първата кампания е да даде възможност на децата от най-бедните райони на България да
посетят детския научен център. С твоите пари, изпращаш поне едно дете от Монтана, Павликени, Злокучене или Каспичан например право в „Музейко“. Освен това помагаш центърът да остане на платформата и да набира повече средства за смислени каузи.

Каква ми е ползата от това

Не вярвам, че сериозно можеш да ми зададеш такъв въпрос, но ще ти отговоря. Единственият път към по-качествен живот за всеки един от нас и за общността е образованието. И нямам предвид само това, което човек учи в училище. Да помогнеш в едно дете да се запали любопитство към науката, изкуството, ученето е малка стъпка към по-смислен и добър живот за него, за теб, за тези, които обичаш, за нас. Наистина вярвам в това.

Сподели този пост с твоите приятели и колеги.
Благодаря ти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *