Как да посрещнеш промяната – моят урок от 2019 и 3 съвета за теб

коледа, фрийланс, фрийлансър, свободна практикаУсещаш, че е време за промяна, но се страхуваш да я осъществиш. Гарантирам ти, че тя ще ти се случи, независимо дали я искаш, или не. Затова е по-добре, щом започнеш да мислиш за нея, да отпускаш бавно хватката около старите неща, с които се занимаваш и да подготвяш внимателно, стъпка по стъпка, новите. Всяка промяна – принудителна или не – идва с куп страхове и терзания. Но ако я посрещнеш малко или много подготвен, имаш шанс по-бързо да се отървеш от тях и да постигнеш по-добър резултат с новото, което си захванал.

Това е урокът, който си взимам от изтичащата година и ще се опитам да приложа през следващата. Знаеш, че се старая да ти спестя грешки, които вече съм направила. Затова създадох блога „Свободна практика“. Затова и моите 3 препоръки към теб за 2020-та, базирани на прясно научения урок, са:

1. Когато имаш порив да промениш нещо в бизнеса си, не го заглушавай със страхове и успокоения, че периодът не е подходящ. На страха очите са големи, а мозъкът парализиран, затова и никое време не е подходящо за експерименти. Опитай да превъзмогнеш шубето, опипай почвата и проучи как да промениш бизнеса си с най-малко сътресения и с максимум резултат.

2. Представи си какво е най-лошото, което може да ти се случи, ако последваш желанието си за промяна – за въвеждане на нови услуги и продукти, за нов начин на работа или за нещо по-радикално като смяна на професионалното поприще. Подготви си резервен вариант – какво ще правиш, ако най-лошото се случи.

3. Действай. Бавно, с мисъл и внимание към новото, което искаш да превърнеш в своя работа и в полза за клиентите ти. Упорито и търпеливо – досегашният ти опит трябва да ти е показал, че рядко нещата се случват бързо, но пък никое усилие да постигнеш целта си не е напразно.

Благодаря ти за вниманието, подкрепата, обратната връзка, факта, че четеш, споделяш и прилагаш съветите, които публикувам в блога. Надявам се да продължиш да си с мен и „Совбодна практика“ и през следващата година. Посрещни празниците с любимите си хора и с леко сърце, и в първите дни на 2020-та се залавяй смело за работа. Аз поне смятам да направя точно това.

Весели празници!

п.с. Напомням ти, че най-добрият подарък е да научиш нещо ново и че вече можеш да купиш билети за първото ми обучение на живо „Копирайтинг за уеб“, което ще се проведе през януари.

Прочети още:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *