Фрийлансърът и рекламата „от уста на уста“

Фрийлансърът и рекламата "от уста на уста"Твой доволен клиент те препоръчва на своите партньори и клиенти.
Двама души си говорят. Единият споменава, че му трябва фрийлансър копирайтър, дизайнер, програмист, etc. и събеседникът му се сеща за твоето име, блог, портфолио.

Това са само два възможни варианта, в които рекламата „от уста на уста“ работи за теб. Тя е безплатна и възможно най-ефективната. Как обаче да си я осигуриш?

Върши си работата, както трябва. Не се отпускай, защото точно този клиент може да те препоръча или да се оплаче от теб на своите приятели и партньори. Уверявам те, че във втория случай името ти ще запомнят много повече хора.

Направи нещо полезно за останалите. Помогни на колега. Подкрепи страничен проект на свой клиент без да искаш пари. Измисли начин колкото се може повече хора да научат за професията ти и как това, което правиш, е полезно за техния бизнес.
Не изтъквай себе си. Остави начина ти на действие да говори за теб и професионализма ти.

Усмихвай се. (Не сумти отегчено, докато четеш това. Клишетата винаги работят.) Усмихваш ли се, ще ти отговорят с усмивка и ще те запомнят с добро чувство. Ако не си позволяваш да те виждат ядосан или разстроен, това ще направи впечатление на твоите клиенти. А впечатленията са, за да се споделят. 🙂

Прибави към това търпение и постоянство.
Резултат непременно ще има.

Лека 🙂

4 comments to “Фрийлансърът и рекламата „от уста на уста“”
  1. Здравейте, блогът Ви много ми харесва. Може да се каже, че от Вас се запалих и аз да си правя блог. Поздравления,

  2. И аз съм съгласна с теб, Добри. Основните, работещи принципи обикновено са едни и същи за всички сфери. Просто често забравяме това. Аз само напомням. 🙂

    Gregor, благодаря ти. Успех с твоя блог. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *