Бележки на стената – 19: он-пейдж оптимизация, анализ на данни, малък бизнес, нова българска типография – куп безплатни ресурси

Вземи си една малка мента със спрайт, стопирай понеделника и посети онлайн изложбата „Нова българска типография II“. В сайта са събрани най-добрите постижения в българския шрифтов дизайн за периода 2013 – 2019 година. Куратор е Кирил Златков.

типография, свободна практика, типофест, Кирил Златков

Не е нужно да си дизайнер, копирайтър или програмист, за да ти е интересно. Достатъчно е да обичаш да гледаш красиви неща и да следиш как начинът, по който живеем днес се отразява във всичко, което правим. Слава Богу, мечтите и стремежите ни също.

 

***

Погрижи се за он-пейдж оптимизацията на твоя сайт. Свали и прочети новата електронна книга в секция „Безплатни книги“, раздел SEOThe Complete Guide to On-page SEO.

Ако си копирайтър, който предалага писане на статии и съдържание за уеб, също си струва да ѝ обърнеш внимание. Колкото повече знаеш по темата, толкова по-полезен ще си на клиентите си. А тези неща се разчуват.

***

Анализирай качествено и бързо информацията за своя фрийланс бизнес, за да планираш по-добре следващия си ход. Не ти трябват супер-сложни-и-скъпи програми. Достатъчни са ти лист, химикал и добра концентрация или хитрините и съветите от сайта Excel-Do. Формули, графики, инструменти за оптимизация на процесите по обработка и анализ на данни – всичко е в сайта. Чети, прилагай, мисли и планирай своята успешна свободна практика.

 

***

Посвети 18 минути и 3 секунди от живота си на видеото с Paul Jarvis. Разговорът се върти около въпроса наистина ли е необходимо да се стремиш към непрекъснато разрастване на бизнеса си и минимализма.

Получавам бюлетина на Пол Sunady Dispatches от години и е може би единственият, който прочитам веднага, запазвам си и препрочитам отново от време на време. Темите са бизнес, фрийланс, минимализъм, разработване и пускане на нови продукти на пазара, привличане на клиенти и важните неща от живота.

 

***

Поставяй периодично под съмнение крилатата фраза на Виктор Черномирдин „Курс у нас один – правильный!“ и проверявай как се чувстваш там, докъдето си стигнал, това ли е мястото, на което искаш да бъдеш и какво трябва да промениш, за да продължиш спокойно и с кеф напред. Прави го без да мислиш какво трябва и какво ще кажат другите и ще ти се получи.

Хубава седмица от мен!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *