Питай SEO специалист – 5

Всички SEO въпроси, които те мъчат, имат отговор. Задай ги в коментарите под този пост, Славчо Панов ще отговори на първите 5 до края на месеца.

Сподели с колеги и партньори, помогни им да подобрят оптимизацията на техните сайтове.

===

Славчо Панов отговаря на въпроси в рубриката „Питай SEO специалист”. Той е съсобственик и SEO експерт в дигитална агенция WebsiteDesign. Има над 10 години опит в сферата.

Съсобственик и издател на Avtora.com, Bpost.bg, Smartnews.bg и други. Автор и лектор
на някои дигитални събития в бранша.

12 comments to “Питай SEO специалист – 5”
 1. Здравейте.

  Сайтът ми за фотография http://tatyana.photography е сравнително стар и доколкото мога да преценя, има добра посещаемост. Може би това е причината с малко текст да съм на първо място при търсене на “детски фотограф”, “семейна фотосесия”, “ваучер за фотосесия” и т.н.

  При друга важна за мен ключова дума обаче (“сватбен фотограф”) съм на около 50-то място, предполагам заради огромната конкуренция. Бихте ли ми дали насоки какво може да се подобри, за да изляза по-напред?

  Знам, че един от минусите е бавното зареждане на сайта, което донякъде се дължи на темата и на многото големи изображения, ще се опитам да намаля всички и да ги кача отново. Често променям изгледа, текстовете и галериите, предполагам, че това също е проблем.

  Опитвам се да има алт и мета описания, сравнително дълъг и смислен текст с желаните ключови думи, но по тях съм доста назад в класацията (сватбен фотограф, сватбена фотография, сватбени снимки, фотограф София и т.н.).

  Благодаря за отделеното време!

  • Татяна здравейте,
   трябват ви малко линкове към сайта и в частност към страницата за сватбена фотография, а не към началната. Към сватбената фотография няма нито един линк….
   Можем да ви помогнем с това, ако желаете, пишете ми на office@websitedesign.bg

 2. Здравейте,
  предварително Ви благодаря, че отделяте от времето си за да помогнете на другите.
  https://info-portalbg.com/
  До сега този сайт беше ориентиран към българите в чужбина, сега бих искала да го профилирам към пътешествия и пътеписи. За жалост в търсачката на гугъл единствено Баварски пътешественик излиза, оттам нататък нищичко.
  Как бих могла да променя това?
  Още веднъж ви благодаря!
  С пожелание за приятни почивни дни

  • Здравейте,
   има доста неща, които могат да се пооправят – SSL-а не ви работи коректно, долу под самите статии има бутони за споделяне и сред тях е и Google+, който отдавна не съществува. Под бутоните има нещо, дето е напълно безсмислено и винаги ме е дразнило – предишна и следваща статия – да го махнете.
   Друго важно е публикациите да имат автори и никъде в българската версия да не пише на английски, сега виждам на много места, разни бутончета, надписи….
   Едно от най-важните неща е, че ви трябват силни и релевантни линкове от други сайтове, за да може вашия да придобие сила. Можем да ви помогнем с това, ако искате пишете ми на: office@websitedesign.bg

 3. Здравейте,
  Това е нашият сайт:
  http://barstol.bg/.
  Искаме да го развием,да се класира в Гугъл и да донесе нови клиенти .
  Какви съвети ще ми дадете?
  Благодаря

  • Здравейте,
   давам ви най-добрия съвет – не го развивайте сами! Наемете си компания или ако нямате възможност, не се опитвайте да вършите работата на seo специалистите. Накрая винаги се получава така, че да стартираш от нулата е много често за предпочитане, отколкото на много минус и да трябва половин година, докато се избута сайта на нулата…..
   Това е не много добре направен WordPress, темата е малко куца, бави, бредкръмбс навигацията не е както трябва, ССЛ-a не работи добре на началната страница…. има много неща, които не са наред.
   Препоръчвам ви, ако нямате възможност, то поне някой да ви консултира с онсайт нещата, както и обърнете сериозно внимание на текстовото съдържание. Силно препоръчвам да помислите да списвате блог. Ако ги оправите тези неща, конкурентни сте и сте упорити и търпеливи, то лека полека ще потръгне 🙂
   Поздрави:
   Слави

 4. Бихте ли се съгласили да изпълните част от препоръките и на каква цена.

  • Здравейте Антон,
   за кои препоръки става дума? Покажете сайта да го видя и ще си кажа мнението.

  • Здравейте,
   пуснете ни програмен достъп (c-panel, FTP) и администраторски достъп на имейла: office@websitedesign.bg. ще разгледаме и ще ви пишем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *