Питай SEO специалист – 3

Едно е да четеш за SEO и да прилагаш общи съвети към твоя сайт, друго е да зададеш конкретен въпрос на SEO специалист и да получиш отговор и насоки, които да са ефективни точно за твоя случай.

Възползвай се от възможността за безплатна консултация със Славчо Панов. Задай въпроса си в коментарите, той ще отговори на първите 5 до края на месеца.

===

Славчо Панов отговаря на въпроси в рубриката „Питай SEO специалист”. Той е съсобственик и SEO експерт в дигитална агенция WebsiteDesign. Има над 10 години опит в сферата.

Съсобственик и издател на Avtora.com, Bpost.bg, Smartnews.bg и други. Автор и лектор
на някои дигитални събития в бранша.

8 comments to “Питай SEO специалист – 3”
 1. Здравейте, г-н Панов. Благодаря за възможността да ви задам въпрос. Работейки по уебсайта се натъкнах на проблем, свързан с линковете, който не знам откъде и как да оправя. На WordPress сме, а Google разпознава URL-ите ни като два отделни уебсайта и съответно не пренасочва трафик към нито един от тях. Страничен инструмент ми каза, че липсва пренасочване тип 301, има линкове с “www” и други без (които иначе водят към една и съща страница), също така “Backlinks Score” е лош. Може ли насоки за това как да ги оправя? Благодаря.

  • Здравейте,
   относно първия проблем, така на първи поглед всичко изглежда наред. Кажете ми кой интрумент ползвате?
   За Backlinks Score е нормално да е лош, имате само няколко линка към сайта си. Можем да ви помогнем за това. Пишете ми на office@websitedesign.bg.

   • Защо е нормално Гугл да не пренасочва трафик към нашата страница? Следва ли линковете да се оеднаквят, за да няма разминаване с и без “www”, за да може да Гугл да пренасочва трафик?

    • Йоанна, ако сайта ви е много слаб откъм seo и малко хора знаят за него, е нормално Гугъл да не ви праща трафик. Къде има линкове с www, покажете ми ги?

 2. Здравейте,

  Аз имам два въпроса, ако е удобно.

  Може ли някакви насоки за учене на Google Analytics – книги, блогове, влогове, курсове. Оказа се, че това е цяло море и не знам от къде да го подхвана. Целта ми е да анализирам трафика и аудиторията на личния ми блог за Ексел excel-do.com.

  Вторият въпрос е класическият – какво е мнението Ви за въпросния сайт?

  Благодаря за отделеното време.

  П.П. Винаги съм на линия при въпроси относно Ексел 🙂

 3. Здравейте,
  за съжаление, почти нищо не ви е наред с блога. Добра идея е поне да сложите един SSL сертификат (+ всички прилежащи му дейности, редиректи…), да качите основното меню горе и да сложите бредкръмбс навигация. Охх, не, не става. Няма мобилен изглед, няма оправия, трябва да се направи нов сайт…
  И след това ще трябва да се сдобиете с поне малко хубави и тематични линкове към вашия сайт. Бих могъл да ви помогна с това, при положение, че осигурите интересно и полезно съдържание, свързано с ексела. Например 8 супер яки трика с ексел в полза на вашия дигитален маркетинг. Или 5 неща, които не знаете, че можете да направите с ексел, и нещо от този род…
  Относно аналитикса, опитайте с това: https://kinsta.com/blog/how-to-use-google-analytics/

 4. Много благодаря за отговора.

  Това, че сайтът не е наред не ме учудва – все пак аматьор го е правил.
  Но за съдържанието … хм, отзивите от потребители са, че е много полезно. Явно се разминаваме някъде с дигиталния маркетинг.

  Как мога да се свържа с Вас за по-конкретна консултация?

  • Нещо май не можем да се разберем. Пишете ми на служебния имейл и го адресирайте до мен: office@websitedesign.bg.
   Аз никъде не съм казал че съдържанието е лошо, а съм написал да подсигурите хубаво съдържание за други сайтове, за да може да се сдобиете със силни линкове от тях…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *