Питай програмист #8

Питай програмист как да направиш сайта си по-бърз, по-функционален, двуезичен, как да го мигрираш от една платформа на друга.

Ако пък тепърва планираш да си правиш сайт, питай как да си определиш бюджета, как да си направиш заданието, как да избереш фирма и още куп неща, които ще ти спестят време, нерви, пари и лош опит.

Остави въпроса си в коментарите, Марио Пешев ще отговори на първите 7 до петък, края на деня.

Поискай помощ от професионалист и ще я получиш.
Успех!

========

Марио Пешев, Devrix, Питай програмист, свободна практикаМарио Пешев е собственик на DevriX, една от водещите топ 20 агенции за комплексни WordPress решения в световен мащаб.
Той започва да се занимава с програмиране още в ученическите години и изгражда първия си статичен сайт през пролетта на 1999. Година по-късно продължава със софтуерни апликации за учебни проекти по физика и химия. От 2006-та година започва да води технически обучения в софтуерни фирми и университети в страната.

Марио (разгледай и личния му LinkedIn профил) е ръководил разработката на проекти за множество индустрии, включително автомобилостроене и банкиране. Води активно блога mariopeshev.com за бизнес развитие, маркетинг и технологии, както и странични проекти като No-BS Engineering подкаста за кариерно развитие на софтуерни инженери, съвместно с един от най-отличителните PHP инфлуенсъри Кал Еванс.

4 comments to “Питай програмист #8”
 1. Здравей, искам да си направя сама сайт за пътуване чрез saitbuilder на ICN. Добър вариант ли е като за начало, за да опитам да го развия. След това, ако се наложи, мога ли да го продължа на WordPress. Какви са недостатъците чрез тези билдъри, но все пак като за начало струва ли си, не искам усилията ми са отидат на вятъра? Благодаря.

  • Привет,

   Не съм ползвал билдъра им преди, разгледах го набързо сега. Не работеше добре на таблет и не успях да свърша много работа 🙂

   Има доста билдъри на пазара, включително и от компании с гигантско финансиране като Wix, Weekly, Squarespace.

   Няма конкретни ползи – ако се познава добре услугата и нямате сериозни претенции, може да се сглоби нещо. Няма директна миграция към WordPress и има малък брой фрийленсъри, които могат да помогнат.

   Опциите за разширение също са ограничени спрямо продукт с отворен код и голяма общност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *