Питай маркетинг експерт #3 – последна възможност за консултация

Посъветвай се с маркетинг експерт как да маркетираш още по-добре своите продукти и услуги. Консултирай се по всички въпроси, свързани с позиционирането, рекламирането, продажбата с Ивелина Атанасова – Генчев е професионалист, който може и иска да ти помогне. Опиши проблема си в коментарите, тя ще отговори на първите 10 до петък (11. 09. 2020).

Това е последната консултация с нея в блога, възползвай се от възможността. 

===

Ивелина Атанасова – Генчев е маркетинг консултант с над 15-годишен опит, собственик и управител на Newtrend Agency. Увлича се по дигиталната трансформация, маркетинг автоматизацията и похватите за устойчиво бизнес развитие. Автор на теорията за „дигитални деца“ и основен двигател на глобалната инициатива за трансформация на образованието DigitalKidZ: „Училище с отворен код“.

4 comments to “Питай маркетинг експерт #3 – последна възможност за консултация”
 1. Привет, благодаря за страхотната възможност и поздравления за инициативата! Въпросът ми е свързан с бизнес, който беше сериозно засегнат от ограниченията, наложени заради епидемичната обстановка. Става въпрос за програма за детско развитие за деца от 0 до 12 години. В момента търсим нови възможности за позициониране сред родителската аудитория в София, извън тези, които досега сме използвали – собствени канали, платформи и групи за събития, партньорства с инфлуенсъри. Има ли според Вас тенденция, обособена в резултат на случващото се в послените месеци, която е нужно да имаме предвид при планирането на маркетинговите си кампании? Може би аудиторията търси послания с конкретна посока, свързана с надеждността и безопасността на услугите? Или е започнала промяна в предпочитанията им относно типа и формата на съдържанието, на което са склонни да обърнат внимание? Всяка насока ще ми бъде от полза в настоящата ситуация, в която се опитваме да бъдем максимално гъвкави и адаптивни. Предварително благодаря!

  • Здравейте, Инна, трудно ми е да дам конкретен отговор, когато ми липсва конкретика за начина, по който родителите ползват продукта ви, но бих ви провокирала да разширите пакета с услугите си.

   Опитът, който имам от STEM клубовете на DigitalKidZ и програмите за дигитална грамотност, които ние предлагаме, сочи че техническите и STEM умения ще стават все по-популярни и търсени от родители и деца. Личното ми мнение е, че колкото повече се увеличава времето и зависмостта от екран, толкова повече осъзнати усилия трябва да се полагат (от страна на родителите и децата) за развитието на “човешките умения” на децата. Мисля, че това е вашата сила. Подчертайте я и не търсете нов начин, за да спечелите своя дял на пазара, имате уникален шанс и възможност да създадете свой собствен пазар.

   По отношение на продажбената стратегия – Google Ads. Това е най-бързият и сигурен начин за генериране на продажби, стига да е съчетан с добър UX на сайта ви и пиксели за ретаргетиране и анализ на потребителското поведение в него. Ако звуча твърде технически или неясно, моля пишете на администратора на сайта, тя ще ви даде моя служебен имейл и можем да си отганизираме 30-минутна онлайн консултантска сесия. Ще бъде комплимент от мен, защото темата с образованието ми е особено близка.
   Пожелавам ви успех.

   • Много благодаря! Идеята да разширим пакета от услугите, които предлагаме вече е “на масата” и това, че я предлагате, ми дава увереност, че вървим в правилната посока.

    Google Ads също отдавна е на дневен ред при нас, но за съжаление има технически предизвикателства, свързани с уебсайта ни, които трябва да разрешим на първо време…

    Още веднъж благодаря за отделеното време и внимание и пожелавам хубав ден!

 2. Благодаря на Ivanka Mogilska!
  Здравейте, г-жо Атанасова – Генчев.
  Имам въпрос. Благодаря предварително, ако имате време да ми отговорите.

  Г-жо Атанасова – Генчев, опитвам се да покажа Гугъл Карти като част от Социалните мрежи. Според мен, собственици на апартаменти, управители на магазини и заведения, управители на офис сгради, инвеститори в сгради не използват възможностите на Гугъл Карти.
  Показват адреса, но не регистрират и не управляват профил на адреса на сградата. Пропускат огромни възможности.

  Г-жо Атанасова – Генчев, въпросът ми е какво мога да направя за да покажа колко е полезно създаването на профил на адрес в Гугъл Карти.

  Пример:
  Имаме сграда в строеж. Инвеститорът показва адреса, често показват само квартала, а не създават профил на адреса, който да показва сградата, качеството на строеж, организацията, качеството на материалите, опита на строителите, удобствата на района.
  Направих няколко профила на сгради в строеж. Публикувам снимки от всеки етап на строителството, снимки и видео от района, показвам удобствата.
  Да, разбирам, че българските строители се страхуват да показват процеса на строителство. Не разбирам защо, но разбирам, че се страхуват. Как бихте постъпили Вие ?
  Какво още мога да направя ?

  Услугата е полезна. Създавам интерес към сгради. Обаждат ми се кандидат купувачи. А строителите не се интересуват.
  Засега.
  Отново, благодаря за отговора.
  Бъдете здрави!
  Владимир Йосифов,
  доверен фотограф, местен гид, ниво 9, Гугъл Карти

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *