Питай маркетинг експерт #3 – последна възможност за консултация

Посъветвай се с маркетинг експерт как да маркетираш още по-добре своите продукти и услуги. Консултирай се по всички въпроси, свързани с позиционирането, рекламирането, продажбата с Ивелина Атанасова – Генчев е професионалист, който може и иска да ти помогне. Опиши проблема си в коментарите, тя ще отговори на първите 10 до петък (11. 09. 2020).

Това е последната консултация с нея в блога, възползвай се от възможността. 

===

Ивелина Атанасова – Генчев е маркетинг консултант с над 15-годишен опит, собственик и управител на Newtrend Agency. Увлича се по дигиталната трансформация, маркетинг автоматизацията и похватите за устойчиво бизнес развитие. Автор на теорията за „дигитални деца“ и основен двигател на глобалната инициатива за трансформация на образованието DigitalKidZ: „Училище с отворен код“.

6 comments to “Питай маркетинг експерт #3 – последна възможност за консултация”
 1. Привет, благодаря за страхотната възможност и поздравления за инициативата! Въпросът ми е свързан с бизнес, който беше сериозно засегнат от ограниченията, наложени заради епидемичната обстановка. Става въпрос за програма за детско развитие за деца от 0 до 12 години. В момента търсим нови възможности за позициониране сред родителската аудитория в София, извън тези, които досега сме използвали – собствени канали, платформи и групи за събития, партньорства с инфлуенсъри. Има ли според Вас тенденция, обособена в резултат на случващото се в послените месеци, която е нужно да имаме предвид при планирането на маркетинговите си кампании? Може би аудиторията търси послания с конкретна посока, свързана с надеждността и безопасността на услугите? Или е започнала промяна в предпочитанията им относно типа и формата на съдържанието, на което са склонни да обърнат внимание? Всяка насока ще ми бъде от полза в настоящата ситуация, в която се опитваме да бъдем максимално гъвкави и адаптивни. Предварително благодаря!

  • Здравейте, Инна, трудно ми е да дам конкретен отговор, когато ми липсва конкретика за начина, по който родителите ползват продукта ви, но бих ви провокирала да разширите пакета с услугите си.

   Опитът, който имам от STEM клубовете на DigitalKidZ и програмите за дигитална грамотност, които ние предлагаме, сочи че техническите и STEM умения ще стават все по-популярни и търсени от родители и деца. Личното ми мнение е, че колкото повече се увеличава времето и зависмостта от екран, толкова повече осъзнати усилия трябва да се полагат (от страна на родителите и децата) за развитието на “човешките умения” на децата. Мисля, че това е вашата сила. Подчертайте я и не търсете нов начин, за да спечелите своя дял на пазара, имате уникален шанс и възможност да създадете свой собствен пазар.

   По отношение на продажбената стратегия – Google Ads. Това е най-бързият и сигурен начин за генериране на продажби, стига да е съчетан с добър UX на сайта ви и пиксели за ретаргетиране и анализ на потребителското поведение в него. Ако звуча твърде технически или неясно, моля пишете на администратора на сайта, тя ще ви даде моя служебен имейл и можем да си отганизираме 30-минутна онлайн консултантска сесия. Ще бъде комплимент от мен, защото темата с образованието ми е особено близка.
   Пожелавам ви успех.

   • Много благодаря! Идеята да разширим пакета от услугите, които предлагаме вече е “на масата” и това, че я предлагате, ми дава увереност, че вървим в правилната посока.

    Google Ads също отдавна е на дневен ред при нас, но за съжаление има технически предизвикателства, свързани с уебсайта ни, които трябва да разрешим на първо време…

    Още веднъж благодаря за отделеното време и внимание и пожелавам хубав ден!

 2. Благодаря на Ivanka Mogilska!
  Здравейте, г-жо Атанасова – Генчев.
  Имам въпрос. Благодаря предварително, ако имате време да ми отговорите.

  Г-жо Атанасова – Генчев, опитвам се да покажа Гугъл Карти като част от Социалните мрежи. Според мен, собственици на апартаменти, управители на магазини и заведения, управители на офис сгради, инвеститори в сгради не използват възможностите на Гугъл Карти.
  Показват адреса, но не регистрират и не управляват профил на адреса на сградата. Пропускат огромни възможности.

  Г-жо Атанасова – Генчев, въпросът ми е какво мога да направя за да покажа колко е полезно създаването на профил на адрес в Гугъл Карти.

  Пример:
  Имаме сграда в строеж. Инвеститорът показва адреса, често показват само квартала, а не създават профил на адреса, който да показва сградата, качеството на строеж, организацията, качеството на материалите, опита на строителите, удобствата на района.
  Направих няколко профила на сгради в строеж. Публикувам снимки от всеки етап на строителството, снимки и видео от района, показвам удобствата.
  Да, разбирам, че българските строители се страхуват да показват процеса на строителство. Не разбирам защо, но разбирам, че се страхуват. Как бихте постъпили Вие ?
  Какво още мога да направя ?

  Услугата е полезна. Създавам интерес към сгради. Обаждат ми се кандидат купувачи. А строителите не се интересуват.
  Засега.
  Отново, благодаря за отговора.
  Бъдете здрави!
  Владимир Йосифов,
  доверен фотограф, местен гид, ниво 9, Гугъл Карти

 3. здравейте,
  благодаря за възможността да задам своя въпрос.
  Аз съм рекламист създавам държание и рекламни кампании и искам да работя на свободна практика, но най-големият ми проблем е как ще ми плащат клиентите, тъй като не искам да си откривам фирма за момент. Какво решение мога да взема, за да е отимално добре както за мен така и за тях.
  поздрави,
  Христина Йорданова

 4. Здравейте, консултацията с Ивелина Атанасова – Генчев приключи и към момента тя няма да отговаря на повече въпроси. Но дори и да отговаряше, вашият въпрос е по-скоро за счетоводител. Консултация със счетводител ще има след 14 октомври. Ако искате, мога да прехвърля въпроса ви в нея, когато започне и да получите отговор на мейла си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *