Питай копирайтър #15

Ако искаш да подобриш съдържанието на твоя сайт, да се успокоип, че си планирал достатъчно добре развитието на блога си, имаш нужда от страничен поглед върху статиите, които си написал, потърси помощ от специалист. В случая от мен.

Напиши въпросите си в коментарите под този пост. Ще отговоря на първите 5 до понеделник вечер (16. 11. 2020).

===

Аз съм Иванка Могилска – копирайтър, който вече 14 години се занимава със създаване на съдържание за уеб, рекламни концепции и послания. Водя обучения по копирайтинг и поддържам този блог, за да помогна на всеки, желаещ да стартира и развие стабилна свободна практика. Приятно и ползотворно питане!

п.с. Сподели възможността за безплатна копирайтинг консултация с твой приятел, познат или колега. Благодаря!

2 comments to “Питай копирайтър #15”
 1. Здравейте,

  като начало не се разбира сайт за какво точно е BGnovost.

  “Сайт за най-новото и най-полезното от новинарския поток” не е достатъчно конкретно. Щом е “от новинарския поток”, ясно, че ще е най-новото. Най-полезното за кого? Не разбирам каква е публиката на сайта.

  От това подзаглавие оставам с впечатлението, че просто събирате на едно място новини на други издания. НО! Като започна да чета виждам, че не е така. Вие имате интервюта, собствени материали, организирала сте конкурс през сайта си и предлагате PR услуги и организиране на събития.

  1. Препоръчвам ви да формулирате по-точно какво е BGnovost, за да може човек да се ориентира веднага къде е попаднал и какво ще намери в сайта.

  2. Уеднаквете шрифтовете. В момента, в една статия има два, понякога три различни шрифта. Това затруднява читателя и той се отказва. Освен това създава общ неугледен, неуютен вид на страницата.

  3. Работете внимателно с цветовете. В момента използвате твърде много цветове, но не схващам системата, по която го правите. Ако искате всяка секция да отговаря на различен цвят, това трябва да става ясно на читателя от пръв, хайде втори, поглед.

  4. Използвайте подзаглавия, за да улесните посетителите да прелитат над текста, да се ориентират по-бързо какво е написано на страницата и да решат дали искат да го прочетат. Имате 3 до 5 секунди, за да ги убедите.

  Изгледайте тази лекция, тя ще ви даде представа за някои основни правила за писане в уеб.

  5. Ако ще правите новинарски сайт, а не блог, помислете дали да не е по-добре да смените темата. Тази е по-одходяща за блог, което пък носи друга информация на посетителите. Новинарските теми позволяват да показвате повече текстове на начална страница, да направите повече рубрики и да поднесете най-новите текстове по атрактивен начин.

  Това са основни неща, които е добре да промените.
  Успех!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *