Питай адвокат #3

Имаш проблемен клиент, който не спазва договорките ви; интересуват те въпроси, свързани със запазването на търговска марка или с авторското право – питай адвокат Мирослав Моравски. Това ще ти спести загуби, неприятности, пропуснати ползи и един куп други проблеми.

Възползвай се от безплатната консултация с Миро – адвокат, който се занимава с авторско право, търговски марки, договори, отношения и задължение на фирми, юридически лица и НПО.

Задай въпроса си в коментарите. Миро ще отговори на първите 5 до понеделник, края на деня.

Важно! Консултацията включва съвети и насоки. Не включва разглеждане на документи и случаи, които изискват голям обем предварителни проучвания.

Питай адвокат и сподели възможността с колеги фрийлансъри!

===

Мирослав Моравски е адвокат и правен съветник в различни юридически области – търговско право, гражданско право и интелектуална собственост. Занимава се както с фирмени и авторскоправни казуси, така и със семейни и имотни консултации.
Завършил право в СУ „Климент Охридски“ през 2008 г., той е работил като юрисконсулт и адвокат към различни търговски дружества, нотариални и адвокатски кантори.

Email: myroslav.moravsky@gmail.com
Mob/Viber/Wattsapp/: +359898598030
LinkedIn: Miroslav Moravsky
Facebook: www.facebook.com/advocateMoravsky

2 comments to “Питай адвокат #3”
 1. Добър ден г-н Моравски,
  Бих искала да Ви запитам за консултация, относно имоти и общинско жилище което искаме да закупим. Живеем вече почти 30 години в общинско жилище, което ни е предоставено преди много години като нуждаещи се, в предвид че сестра ми е инвалид 95%. Казусът ни е там че баща ми с който майка ми няма развод, но са разделени има като наследство стара къща която се намира в близост до морето влиза в категория 3, аз и майка ми сме негови наследници, и ние при това положение, нямаме право да ползваме този апартамент под наем. Ние все още не сме прехвърлили къщата да се води на наше име, все още (може би) се води собственост на починалия ми преди 3 години баща). Сестра ми е от първи брак и тя не влиза в наследството. Запитването ми е може ли тя да кандидатства за закупуване на общинското жилище, като тя е пенсионер цял живот с инвалидна пенсия с придружител?
  И при това положение дали имаме шанс да кандидатстваме за закупуването на общинското жилище. Друга движима или недвижима собственост нямаме. Майка ми също е пенсионер по болест, а аз работя на трудов договор, като вече не живея при тях.

  Надявам се да съм успяла да опиша казуса ни и да не съм изпуснала нещо важно.

  С нетърпение ще очаквам отговора Ви.

  Поздрави и успешен ден,
  Петя Петрова

 2. Здравейте, Петя,
  Благодаря за въпроса.

  По принцип критериите за закупуване на общинско жилище са много на брой, описани са в Закона за общинската собственост, специално в чл. 47, както и в глава 6 от Наредба за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилища на територията на Столична община – ако приемем, че става дума за гр. София.

  За да не изреждам тук целия дълъг списък с критерии, понеже са описани изчерпателно, и са административна процедура, прилагам линк към страницата на СО, в който са посочени всички те, заедно с необходимите документи за кандидатстване за закупуване на общинско жилище:

  http://www.so-nadejda.com/administrative-services/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%B4%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5%D0%BD-%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82

  Моля, направете първо справка там, дали отговаряте на същите критерии.

  Ако срещнете трудност, или проблем в контакта си с администрацията, или пък получите отказ, въпреки че отговаряте на всички реквизити, моля не се притеснявайте да се свържете с мен.

  Насреща съм за въпроси и коментари.

  Хубав ден и успех ви желая.
  ММ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *