Откъде работя днес: Созопол през зимата

Много обичам морето през зимата. Тогава има най-малко грим и осветление, които да прикриват истинския му чар. След като в събота сутрин тръгнахме за басейн, а в събота следобед се оказахме в Созопол, нека ти разкажа за условията за фрийланс работа и почивка в този град през зимата.

 

гледка към морето

Гледката от прозореца. В действителност се вижда по-добре, но с камерата на телефона, при това снимах от стаята, а не от терасата, толкова.

 

 

Настаняване

В стария град стаи под наем дават две къщи за гости. Хотелите са затворени. Ние се настанихме в къща за гости „Лилия“. Като обстановка не е кой знае какво, но местоположението ѝ е чудесно, имаме гледка към морето и място за паркиране. Чисто е. Има баня. Интернетът е добър. Домакинята е много мила.

прозорецът към улица "Крайбрежна"

прозорецът към улица „Крайбрежна“

 

В новата част на града също може да се намерят стаи за гости, които се дават целогодишно.

 

работно място

Работно място

 

Места за работа

В стария град има едно работещо кафене – „Червило“. Приятно е, но в него се пуши (както и в два от четирите работещи ресторанта в града). Аз съм пушач, но бяхме с хлапето и не седнахме. Изглежда приятно за работа.

Не мога да кажа, че сме обиколили и стария, и новия град изцяло. Може и да има нещо друго – споделено пространство или кафене – които да са подходящи за работа, но аз не съм ги видяла. Каквото имах, свърших го сутринта в квартирата, като от време на време наглеждах морето – там ли е още, скучно ли му е без мен.

Гледка от пейката на пристанището, на която седнах да си чета книгата.

 

Ако имаш дебело яке и нацелиш слънчев ден, можеш да работиш на открито – седнал на някоя от пейките на пристанището. Лодките се поклащат и проскърцват, между тях плават патици, няколко старчета са накацали по околните пейки, гледат морето и колите и си говорят тихичко. Ще трябва да си ползваш мобилния интернет.

 

ресторант чайка

В дясно се вижда ресторант „Чайката“ и част от бабите и дядовците, седнали отпред на раздумка.

 

 

Места за хранене

От работещите ресторанти в стария Созопол, които са три, препоръчвам „Кирик“. Прясна риба, хубава гледка към яхтеното пристанище и мил персонал. Вкусно е, топло е, много са търпеливи към деца.

Ако си фен на Лили Иванова, пробвай ресторант „Чайка“. Намира се малко след амфитеатъра. Имаше доста хора вътре. Ние така и не седнахме, но скърбите и любовите на Лили Иванова огласяха целия площад.

В новия град работи заведението на главния булевард – bar&dinner „Черно море“. Просторно, с обедно меню, готвят добре. Пуши се. Може да си поръчаш и само кафе, и да седнеш да поработиш. Гледката обаче е към коли и асфалт, не към море.

Ние се шляхме в Созопол в неделя. През седмицата вероятно има отворени повече места за хранене и забавление. Макар че, ако ти е любопитно да видиш Созопол през зимата, и искаш да съзерцаваш морето в тишина, едва ли търсиш някакви други забавления освен…

Плажовете

И двата плажа са празни, прекрасни и само за теб.

Плажът на стария Созопол

 

плажът в стария град

Плажът на стария Созопол

 

плаж Харманите

Плажът на новия град

 

 

Да обобщя: Созопол през зимата е чудесно място за вглъбена работа, прочистване на главата и излизане от обичайния ежедневен ритъм. Мятай два пуловера, един панталон и компютъра в раницата и тръгвай. Четки и пасти за зъби продават в аптеката до автогарата.

Лек път и успешна седмица от мен!

п. с. Тази сряда е безплатната консултация с копирайтър в блога. Подготви си въпросите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *