Откъде работя днес: Ахтопол или приказки от крайните квартали

С много снимки от място, което другото лято може и да не съществува, затова се чувствам задължена да се похваля

Ахтопол е забито място за купонджиите, но идеално за фрийлансъри, които искат да работят и почиват. Сигурно има квартири и хотели в града, които нямат интернет, но аз не съм попадала на такива. Има две кафенета, подходящи за отмятане на ежедневните задачи. Едното е кафето на хотел „Ескада“, а другото е кафене „Прего“ – страхотна гледка към морето, добър интернет, любезен персонал и приятна музика.

През юни месец градът е празен. Рибата – прясна и вкусно приготвена. Ако си вегетарианец, ресторант „Дияна“ е твоят рай. Ако не си вегетарианец, но не обичаш риба, също. През юли и август е пълно със семейства с деца, които се надпреварват да пускат китайски фенери, но интернетът е все така добър. Почти всички се прибират от плаж към 17 – 18 часа, за да се приготвят за вечеря и ти имаш 3 – 4 часа да плуваш, да четеш книга или каквото там друго правиш на плажа. Ако си закрепиш плажен чадър на скалите и имаш достатъчно батерия на лаптопа, можеш да работиш и от там. Ще те разсейва само морето. Хора около теб няма да се мяркат.

Дойде моментът да се похваля с конкретното място, от което работя тези дни – бунгало „Бисер“

Намерихме го съвсем случайно. Вървяхме към плажа и минахме покрай смокините, зад които винаги сме мислели, че е пущинак. А до тях – табела „Свободни бунгала“. Между дърветата – смокини и черници – хамаци и няколко бунгала. Още на следващия ден се преместихме от хотела* тук. Нашето бунгало е последно. Съжителстваме с котка, таралеж, осем паяка и центурия от нощни пеперуди.

*ATM хотел – добри условия, освен ако не се паднеш в стая над кухнята. Шумът и миризмата идват малко в повече. Персоналът е много мил, към хотела има ресторант, не сме го пробвали, но е доста посещаван, сигурно готвят читаво. Интернетът беше по-скоро добър. Вечер изчезваше за около половин час, после всички спираха да висят във Facebook и нещата се оправяха.

Бунгало "Бисер"

Да се върнем към мястото, от което работя днес.

Условията са приемливи, ако имаш висок праг на търпимост към стари, почти неремонтирани от създаването си насам бунгала. За мен луксът е в голямата тераса с асма над нея, пълната липса на хора, наличието на дървета и морето – то ме приспива, то ме буди, голям мърморан е тези дни.

Интернетът е отличен, магазините са на 5 – 7 минути пеша от бунгалото и все пак все едно изобщо не съм в Ахтопол.

 

Bungaloto

Това е работното ми място от няколко дни насам.

Rabotno_mqsto_masa_otvan

Какво виждам като вдигна глава от компютъра?

Rabotno_mqsto_masa

Това беше мястото ми за писане вчера.

Bar_rabota

Креслото отстрани на бунгалото е за почивка, пиене на чай, четене и съзерцание на морето. Книгата, която четох вчера, настанена в него е „Приказки от крайните квартали“. Историите са вълшебни и обикновени едновременно. Илюстрациите ги допълват и те карат да мечтаеш и да си измисляш свои приказки – препоръчвам я и за деца, и за възрастни.

Prikazki_v_kresloto

Към бунгалата „Бисер“, „Дъга“ и „Бриз“ изглежда някога е имало други бунгала, стол и перално помещение. Днес има трева и дървета. Почти всички постройки са разушени – природата си връща своето след като човекът не иска да се грижи за това, което е заел от нея за временно ползване.

Оцелелите бунгала са взети под наем от симпатична двойка на прилична към почтена възраст. Те чистят, пуснали са интернет, осигуряват чаршафи, въобще грижат се да ти е удобно и са много мили. Самите къщички обаче не смятат да ремонтират. Взели са ги под наем от собственик, който е обявил земята за продан. Ако някой я купи, „Бисер“, „Дъга“ и „Бриз“ заедно с всички смокини и черници, ще отстъпят място на хотел с палми и възможност за луксозна почивка.

Чудя се само защо при толкова много прекрасни хотели хората се завират в пропаднали бунгала (нашето вече е резервирано от други гости чак до средата на септември) и не е ли по-изгодно да се ремонтират тези малки, летни къщури, за да се дават на летовниците на по-висока цена? Така няма ли всички да са доволни?

Отплеснах се. Исках да ти кажа само, че Ахтопол е чудесно място за работа и почивка за фрийлансъри, независимо дали предпочиташ хотел или бунгало. Резово също е наблизо, отскочи в обедната почивка за една рибена чорба в ресторант „Панорама“.

Изпрати ми снимка и кратка информация за хотела, квартирата, заведението, от което ти работиш днес, независимо в коя част на света се намира. Така, ако някой колега фрийлансър реши да почива и работи на същото място, ще знае какво да очаква. Не забравяй да добавиш твое крато представяне и линк към сайта ти.

Благодаря и успешна седмица.

 

 

5 comments to “Откъде работя днес: Ахтопол или приказки от крайните квартали”
  1. Изключително зареждаща обстановка. Колкото по-простичко е всичко, толкова повече поемаш от енергията на околната среда.
    Слънчев и ползотворен ден!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *