3 причини да подбиваш цените

1. Ще имаш повече работа. Много нископлатени поръчки, които едва смогваш да завършиш. Няма да ти стига времето да изпипваш нещата. Качеството на работата ти ще става все по-ниско, ти ще си все по-уморен и недоволен, а парите никога няма да ти стигат. Прогнозирам, че само след два месеца ще седиш някъде с мрачен поглед и пета бира в ръка и ще псуваш несправедливия свят, в който се трепеш като вол, а не можеш да си позволиш почивка в… Обзор примерно.

 

2. Ще се утвърдиш като евтин, недостатъчно добър професионалист фрийлансър. Винаги ще има някой, който да предпочете ниската цена пред добре свършената работа. 

 

3. Ще те търсят клиенти, с които се общува трудно. Ще се държат с теб лошо. Ще изискват абсурдни неща. Няма да проявяват и капка разбиране. И понякога ще “забравят” да ти платят. 
 
Каквито са ти цените, такава ще ти е работата, такива ще са ти и клиентите. 
Ти решаваш.
Аз само подсказвам тема за размисъл.

Хубава седмица. 🙂

4 comments to “3 причини да подбиваш цените”
 1. Абсолютно сме съгласни с теб!!! Много точно казано – и в нашата професия, както във всяка, има много инидивиди, които подбиват цените, и в много случаи това е за сметка на качеството. Винаги сме твърдяли, че от ценова война никой не печели – напротив, в дългосрочен план всички губят. По-високата цена за дадена услуга не означава непременно “надута цена”, “ненормална надценка”, а означава по-качествена работа, лично отношение, по-квалитетни материали и т.н.
  Накрая бихме искали да завършим със следното вярно /макар и да е клише/ нещо: за всеки влак си има пътници, за всяка цена си има клиент, важното при ценообразуването е цената да бъде оправдана и да бъде адекватна на търсения резултат, на вложения труд и не на последно място – на вложеното лично време :)) Дерзай! 🙂

  Поздрави за хубавата статия,
  Ники и Нед,

 2. Вярно е това, че в дългосрочен план всички губят. Забравила съм да го добавя. Благодаря. 🙂

 3. Аз никога не съм разбирала хората, които се позиционират на пазара на база цена…

  ами винаги, и наистина има предвид ВИНАГИ ще има кой да предложи по-ниска цена! И ако това ти е водещото при ценообразуването – ами клиентите винаги, и имам предвид ВИНАГИ ще искат да свалят цената ти още понееее мъничко, защото видиш така или иначе вече работиш за малко пари…

  луда работа! хубав пост. 🙂

  аз малко съм изостанала с блога ти – ама виждам ти си във ваканция, така че ще наваксам, докато те няма 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *