Няколко съвета за PayPal, банките и сроковете

Ако сте наясно как се работи с PayPal, този пост вероятно няма да ви е интересен.
Да започна да получавам пари през интернет ми отне време и ми скъса нервите. Проблемът беше в две места, проявеното от мен невнимание към някои детайли и банковите служители.

Затова ето няколко съвета за всички като мен.

1. Трябва ви дебитна карта – Visa Electron. Уверете се, че банката, в която искате да си откриете сметка, може да ви издаде карта, която работи с PayPal. Тази на ОББ например не ви върши работа. Пробвайте в ДСК или ПИБ.

2. Сметката ви може да бъде в лева, евро, долари. Парите в акаунта ви ще бъдат долари или евро, или и двете. Помислете как ще е най-изгодно за вас, за да губите най-малко при теглене.

2. Независимо коя банка изберете помнете едно: повечето служители, с които ще трябва да работите, изобщо не знаят за какво става въпрос. Затова четете внимателно написаното на сайта на PayPal, търсете инфо по форумите (има много добри обяснения на всичко, което не разбирате или ви се струва, че не можете да направите сами).

3. Срокът, в който излиза кодът ви за потвърждение е между два и пет работни дни. Ако в банката не разбират какво ги питате и не могат да го намерят, просто си поискайте извлечение от сметката. Там го има.

4. Когато ви преведат пари в акаунта, не си мислете, че те автоматично попадат в сметката ви. Трябва да кликнете върху Withdraw, да определите сумата, която искате да изтеглите, да я потвърдите, да ви вземат 2 евро такса и да изчакате между 5 и седем работни дни парите да стигнат до сметката ви.

5. Четете внимателно и не се страхувайте. Няма да объркате нищо. А и да го объркате, поправимо е.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *