Бележки на стената – 14, какво да видиш в София през май

Три събития до края на май, които ще ти е полезно да посетиш

Най-хубавото, което можеш да направиш за себе си, е да си подариш нови знания, впечатления, емоции. Преди началото на голямото лятно мързелуване има три интересни събития, които вероятно ще ти е полезно да посетиш.

Типофест

24 – 29 май 2016

Фестивал на шрифта, типографията и калиграфията, който се провежда в София и Пловдив. Програмата му включва работилници, лекции, изложби, а лекторите са светила в създаването на шрифтове от цял свят.

Избери си работилница или лекция, а ако не си изкушен от правенето на шрифтове, просто посети изложбите. Виж цялата програма и си купи билет на www.typofest.bg

 

Брандът АЗ

29 май 2016

Безплатна лекция на тема „Брандът АЗ“ организират рекламна агенция „Saatchi&Saatchi България“ и ВУЗФ – Университет по финанси, бизнес и предприемачество. Милин Джалалиев – преподавател в магистърска програма „Реклама, иновативен маркетинг и бранд мениджмънт“ на университета и управляващ партньор на агенцията – ще говори за това какво представлява личният бранд, каква е ползата от него, как да го създадеш и как да го използваш.

Входът е свободен, задължително е само да се регистрираш предварително онлайн. Лекцията започва 10:00 часа в аулата на ВУЗФ.

 

Галин Малакчиев

Форми на съпротива

02 март – 26 май 2016

Това не е обикновена изложба. Между творбите на художници и скулптори, работили в периода 1944 – 1985, са изложени части от техните досиета, обсъждания на художествени съвети коя творба да бъде приета за изложба и коя да се отхвърли, изказвания на Вълко Червенков и Тодор Живков относно изкуството, разкази за реакцията на творците на идеологическия валяк на социалистическия реализъм – някои спират да рисуват, други творят в изолация и не излагат свои картини приживе.

„Форми на съпротива“ не е само шанс да видиш прекрасни картини на автори, част от които са ти напълно непознати. Все едно дали си фрийлансър или не, прекарай няколко часа на тази изложба в Софийска градска художествена галерия. Ще ти размърда мозъка и сърцето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *