Бележки на стената – 5, откъде да черпиш вдъхновение, когато си под стрес и как изглежда една маркетингова стратегия

Отиди на театър, кино, концерт, прочети книга или просто се разходи в парка. Всичко, което натрупваш като страничен опит, е жизненоважно за твоята работа. Наблюдавай. Мисли. Учи непрекъснато. Кради от майсторите колкото се може повече. Разбира се, не забравяй да осмислиш “откраднатото” преди да го приложиш.

Прехвърляй всичко видяно и научено в работата си. Помага.

***
Разбери какво се крие зад мистерията “маркетингова стратегия” с помощта на Стефан Русев и статията Как изглежда една маркетинг стратегия?” Защо ти е такова чудо, когато си фрийлансър? Защото да не знаеш как да се продаваш и да планираш развитието си, е равно на самоубийство. (Имай предвид, че конкурентното предимство “качество на ниска цена” отдавна не върви. Предлагам ти един начин, по който да разбереш кое е твоето.)

 

 

***

Сподели с мен 19 минути и 32 секунди от живота си. Това е една от любимите ми презентации. Елизабет Гилбърт говори за творчеството, отговорността, способността ни да правим каквото трябва, а пък да става каквото ще… въобще… Оле!  (За да разбереш последното, просто трябва да изгледаш презентацията.)

 

***
Не забравяй, че “най-важното за малките деца е да знаят ред. Особено, когато сами си го определят.” Това го казва лично Пипи Дългото Чорапче. Не се опитвай да спориш с нея. Все пак има майка ангел, баща негърски крал, а тя самата цял живот е управлявала моретата. Затова я послушай и си направи “реда”, както трябва. И си го спазвай.

Всичко по-по-най-и още повече от мен.

4 comments to “Бележки на стената – 5, откъде да черпиш вдъхновение, когато си под стрес и как изглежда една маркетингова стратегия”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *