Бележки на стената – 15, какво всъщност искат хората и как да помогнеш на една смислена гражданска инициатива

Бележки на стената 15Помогни на екипа на Гражданска инициатива за безопасни детски площадки в София. В замяна ще получиш, освен удовлетворение, медийно присъствие в няколко онлайн издания, радио и телевизия.

Какво можеш да направиш?
1. Ако си актьор, аниматор, журналист или сърцат гражданин с опит в публичните изяви за деца и родители, можеш да водиш събитието, което организират хората зад инициативата на 17 септември в София.

2. Да помогнеш с техническо обезпечаване на събитието – микрофони, тонколони, пулт и човек, който знае как да работи с него. Ако не можеш да си позволиш да ги осигуриш доброволно за няколко часа, направи поне оферта с отстъпка в цената.

3. Подкрепи събитието финансово, т.е. стани му спонсор. От това печелиш няколко неща: получаваш реклама – името на фирмата ти се вее пред очите на най-благодатната група потенциални клиенти – майки с деца; показваш, че те е грижа и  наистина помагаш; чувстваш се добре от факта.

4. Сподели съобщението с приятел, който може да води събитието или да помогне с техника.

Научи повече за Гражданска инциатива за безопасни детски площадки в София. С въпроси, идеи и желание за участие, пиши на Мая Цанева на mayatsaneva@gmail.com или на safeplaygrounds.sofia@gmail.com.

***
Възползвай се от безплатния ден за възрастни в „Музейко“ – най-готиния музей за деца от 5 до 150 години, а също и за фрийлансъри, които имат нужда от вдъхновение.

Тази събота – 27.08.2016 – взимай половинката си и детето, ако още нямаш свое хлапе, поискай на заем от съседа, и прекарайте деня заедно в „Музейко“. Прегледай Facebook събитието за подробности.

***
Подари си 4 минути и 13 секунди пътуване из онези места, на които още никой не е бил – във фантазиите ти. Послушай музика.

***
Не бързай да съдиш, да обвиняваш, да отхвърляш. Припомни си първо какво казва Стайнбек в „На изток от рая“:

„С цялата си несигурност, в едно съм сигурен: под най-горния пласт на своята слабохарактерност хората искат да бъдат добри и да ги обичат. Повечето им пороци практически са опит да стигнат по най-късия път до обичта.”

п. с. Отпусни се, не бързай да изпращаш лятото преди да си е отишло. Обещавам ти, че до седмица – две лекомислието ми ще окапе като есенни листа и ти отново ще получаваш своите полезни и практични статии от „Свободна практика“.

Благодаря за търпението и доверието. И хубав ден!

 

2 comments to “Бележки на стената – 15, какво всъщност искат хората и как да помогнеш на една смислена гражданска инициатива”
  1. Хахаха, великолепен завършек – напълни ми душата! Пък и новаторски подход към разгласата… Весел и усмихнат ден. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *