Бележки на стената – 12, безплатни шрифтове, силата на уязвимостта и защо да казваш истината

Изтегли безплатни кирилски шрифтове от проекти.те. Какъв е тоя български стандарт за печатна кирилица? Хм… пропуснал си някои важни разговори в публичното пространство през последните две години струва ми се. Започни с „Манифест на инициативата „за българска кирилица”.

***
Прегледай статията „3 практични причини да казваме истината” и си помисли дали не е време да приемеш, че честността е най-добрата политика и да си улесниш живота.

 

***
Направи нещо за себе си по средата на работния ден. Прахосай с кеф 20 минути и 16 секунди, за да чуеш/прочетеш какво има да ти каже Брен Браун за силата на уязвимостта. Успокоително е да ти напомнят, че дефектите винаги могат да се превърнат в ефекти, стига да знаеш как да се справяш с тях и да си ги обичаш.

***
Осъзнай, че „желанието да си необикновен всъщност е доста обикновено желание. Да се отпуснеш и да бъдеш обикновен – ето това е вече необикновено.”* Това ще ти спести доста време, прекарано в тъги, разочарования и неудовлетвореност. Моментът е особено подходящ, лято е – каква друга работа имаш освен да си щастлив и да се чувстваш добре.

* Цитатът е от Ошо, чийто дела и учения не познавам, но тези му думи са идеалните дрехи за моите мисли по темата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *