За мен и гост авторите в блога

Казвам се Иванка Могилска и работя като копирайтър фрийлансър вече 15 години.

Създадох блога „Свободна практика“, за да помагам на начинаещи и напреднали фрийлансъри да печелят от това, което умеят и обичат да правят и да разполагат с времето си.

Всички статии, които четеш тук са плод на личен опит, наблюдения, впечатления и разговори с колеги, освен ако изрично не е указано друго.

Виж как още мога да съм ти полезна

⇒ Правя копирайтинг одит – преглеждам съдържанието на сайта/блога или лендинг страницата ти, посочвам кои са проблемите и как да ги решиш така, че да привличаш и задържаш посетители и да ги превръщаш в клиенти. Научи какво включва копирайтинг одитът, какъв е работният процес и какво получаваш на финала. 

⇒ Водя индивидуални копирайтинг обучения, правя фрийланс консултации, създала съм обучения за самостоятелна подготовка. Всеки има различен начин и темпо на учене. Виж всички фрийланс и копирайтинг курсове и консултации, които предлагам и избери подходящия вариант за теб.

⇒ Предлагам копирайтинг услуги, виж каква информация ми е необходима, за да ти направя оферта. Свали си Word файла „Запитване за копирайтинг услуги“, попълни го и ми го изпрати.

Разгледай портфолиото и автобиографията ми, за да научиш повече.

Свържи се с мен, ако искаш да работим заедно или имаш фрийланс въпроси.
E-mail: mogilska /at/gmail.com или на i/at/mogilska.com

 

Кирил Златков, художник, Комета, шрифт

Шрифтът в блога е красивата „Комета“ на Кирил Златков. Ако искаш да го използваш за твоя сайт или рекламни материали, купи го от Myfonts или Fontspring.

 

 

 

Гост автори

(подготвили за блога повече от един материал)

 

счетоводител, свободна практика, фрийланс, фрийлансър, данъци и осигуровки, accounting-sofia.comСтефка Василева е гуруто на „Свободна практика“ по всички счетоводни въпроси. Тя е счетоводител и собственик на фирма Accounting-S, която предлага цялостно счетоводно обслужване и счетоводни консултации. Нейни клиенти са голям брой фрийлансъри и фирми от малкия и средния бизнес.

Води безплатните онлайн счетоводни консултации в рубриката „Питай счетоводител“ и подготви част от материалите за секциите „Данъци и осигуровки“ и Договори и документи“.

 

 

 

Александра Джандева

Александра Джандева намира и интервюира успешни фрийлансъри за рубриката „Разкажи ми как стана фрийлансър“. Тя поддържа личен блог, с който подкрепя майките и жените да развиват смело и уверено кариерата си. Има над 13 годишен опит като журналист, а в момента работи като комуникационен специалист на свободна практика. Ако имаш нужда от помощ, за да общуваш ефективно с медии и блогъри, свържи се с Александра, тя е твоят човек.

 

Нели Средкова

Нели Средкова води две рубрики в блога – „Рекламни истории“ и „Интересни събития“. Тя е копирайтър фрийлансър и един от първите ми курсисти, завършили индивидуално копирайтинг обучение. За мен беше удоволствие да ѝ помагам да развива уменията си и да наблюдавам как напредва. Към момента Нели поддържа своя блог за пътeшествия из България, грижи се за малкия си син и пише основно текстове за социални мрежи.

 

 

Любомира Попова подготвя материали и отговаря на въпроси в рубриката „Питай дизайнер + статии“. Занимава се с дизайн над 17 години. През повечето време е била част от рекламни фирми и агенции. Създавала е визии за почти всички рекламни среди – външна, печатна, уеб, digital, TV. Работи основно с малки бизнеси в сферата на услугите, макар през годините да е правила реклами за представители на почти всички сфери.

Има професионални интереси в областта на дигиталния маркетинг, графичния дизайн и social media. Това ѝ дава възможност да вижда уеб сайтовете не само като дизайн, а като част от визуалната комуникация между бранда и потребителя. За нея всяка отделна визия е част от цялостно развитие, а не „парче дизайн“.

 

 

Марио Пешев отговаря на въпроси в рубриката „Питай програмист“. Собственик е на DevriX, една от водещите топ 20 агенции за комплексни WordPress решения в световен мащаб.

Ръководил е разработката на проекти за множество индустрии, включително автомобилостроене и банкиране. Поддържа блога mariopeshev.com за бизнес развитие, маркетинг и технологии, както и странични проекти като No-BS Engineering подкаста за кариерно развитие на софтуерни инженери, съвместно с един от най-отличителните PHP инфлуенсъри Кал Еванс.

 

 

Силвина е консултант по продуктивност. Тя помага на фрийлансъри, собственици на бизнес и хора, които имат идея за нещо свое, да планират, организират и развият проектите си от самото им начало до големия успех и да повишат личната си продуктивност и ефективност в работата. Накратко, да постигат повече с по-малко време и усилия.

В блога можеш да прочетеш няколко нейни, полезни статии на тема супер продуктивност.

 

 

Ани Велкова пише с убийствена ирония за отношенията между фрийлансъри и клиенти, за подбиването на цените и още куп важни въпроси от фрийлансърското житие-битие.
Личните и професионалните ѝ интереси са свързани с търговията, маркетинга и медиите. Счита и трите сфери за различни проявления на комуникацията, всяка със собствената си специфика и функция.

 

 

Мая Цанева, "Свободна практика"Мая Цанева е автор в поредицата „Фрийланс и родителство“ и две години подбира събитията за рубриката „Интересни събития“. Тя е журналист, специалист „Връзки с обществеността“ на свободна практика и експерт по европейски проекти. Магистър по европейски науки от НБУ и докторант към Софийски университет. Има над 10-годишен журналистически опит в пресата и електронните медии. Специализира в областта на предприемачеството. Пише за в. „Труд“, „Жената днес“, „Дневникът на мама“ и др. издания.

 

 

Мирослав Моравски е адвокат и правен съветник в различни юридически области – търговско право, гражданско право и интелектуална собственост. Занимава се както с фирмени и авторскоправни казуси, така и със семейни и имотни консултации.
Завършил право в СУ „Климент Охридски“ през 2008 г., той е работил като юрисконсулт и адвокат към различни търговски дружества, нотариални и адвокатски кантори.