Питай адвокат #6

Имаш проблем с клиент или с авторски права; искаш да си направиш примерен договор за фрийланс изпълнение на поръчки или имаш нужда от мнението на специалист за договор, който ти праща потенциален клиент – консултирай се с адвокат Мирослав Моравски.

Задай въпроса си в коментарите. Адвокат Моравски ще отговори на първите 5 до понеделник, края на деня (19. 10. 2020).

Важно! Консултацията включва съвети и насоки. Не включва разглеждане на документи и случаи, които изискват голям обем предварителни проучвания.

Питай адвокат и сподели възможността с колеги фрийлансъри!

===

Мирослав Моравски е адвокат и правен съветник в различни юридически области – търговско право, гражданско право и интелектуална собственост. Занимава се както с фирмени и авторскоправни казуси, така и със семейни и имотни консултации.
Завършил право в СУ „Климент Охридски“ през 2008 г., той е работил като юрисконсулт и адвокат към различни търговски дружества, нотариални и адвокатски кантори.

Email: myroslav.moravsky@gmail.com
Mob/Viber/Wattsapp/: +359898598030
LinkedIn: Miroslav Moravsky
Facebook: www.facebook.com/advocateMoravsky

2 comments to “Питай адвокат #6”
 1. Здравейте,
  Благодаря за възможността да задам своя въпрос.
  Искам да работя самостоятелно, занимавам се реклама и рекламни стратегии, въпроса са ми е мога ли да сключвам граждански договори с клиентите си? Това дали е добър вариант и за двете страни?
  Поздрави,
  Христина

 2. Здравейте,
  бих искал да попитам, какво се изисква в правно отношение от автор на електронна книга, за да може да приспада от дохода си 40 % (във връзка с чл.29 от ЗДДФЛ) ?

  Цитирам:

  “авторски и лицензионни възнаграждения, включително за доходи от продажба на изобретения, произведения на науката, културата и изкуството от техните автори”

  В смисъл, има ли нужда от представяне на някакви специфични документи, когато автор продава своя ел. книга през своя сайт или въобще през интернет форуми, социални мрежи и сайтове за платени и безплатни обяви ?
  Плащанията ще са чрез Пейпал. Читателите от цял свят. Авторът e български гражданин, живущ в България.

  Ще съм благодарен за насоки по случая.

  Поздрави,
  Ицо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *