Untitled

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Обучение „Storytelling с Богдан Русев“

September 15, 2018 @ 10:00 am - 4:00 pm

BGN80

Кой не знае Богдан Русев, кой не е чувал за него? Ако си роден през 80-те, значи през 90-те вече си чел негови статии и разкази в култовия „Егоист“, а и не само там. Той стои и зад някои от най-добрите книги-игри, с които си се забавлявал навремето.

Писател, преводач, копирайтър – Богдан Русев е човек, който може да те научи как да разказваш истории увлекателно. Възползвай се от възможността.

Обучението е разделено на два модула: Storytelling Basics и Четирите слона, които подпират историята. Включени са и практически упражнения, подготовка на презентация по бизнес задание и дискусия.

Цялата програма

1. Първи модул – 3 часа – преди обяд
1.1. Лекция: Storytelling Basics
Имало едно време един…, но един ден…: класическа структура на историята в 3 действия. Какво съдържа всяко едно действие, как се организира историята в тях, как започва и как свършва.
1.2. Упражнение – работа в групи
Всяка група трябва да избере/измисли една история, да я структурира според наученото в лекцията и да я подготви за презентация. Задачата ще бъде оформена като реална маркетингова/рекламна задача с подходящ клиент (например телефон с видеокамера с вградени възможности за монтаж и специални ефекти).
1.3. Упражнение – презентации, група по група, с обсъждане
Обедна почивка

2. Втори модул – 2 часа – след обяд
2.1. Лекция: Четирите слона, които подпират историята
– жанр
– setting
– герои/характеризация
– антагонисти/конфликт

2.2. Упражнение – работа в групи
Групите си изтеглят листчета с варианти за четирите елемента от лекцията. Следва брейнсторминг по групи. Накрая, разбира се – презентация с обсъждане.

 

За кого е предназначено събитието

  • За фрийлансъри, работещи в сферата на контент маркетинга, комуникациите, журналистиката, рекламата, блогъри.

Лектор

  • Богдан Русев е автор на няколко сборника с разкази, детски приказки и романите “Ела при мен”, “Къщата” и “Туристът”. Бил е главен редактор на списание Егоист и на Капитал Light, както и творчески директор в няколко рекламни агенции – Ogilvy & Mather София, Demner, Merlicek & Bergmann София и The Smarts.

Вход платен. Местата за обучението са ограничени. За участие изпратете кратко мотивационно писмо по ел. поща на адрес praktika@thesmarts.eu.

Details

Date:
September 15, 2018
Time:
10:00 am - 4:00 pm
Cost:
BGN80
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/2282312368656575/

Venue

IQ Media
ул. Братя Миладинови 57 + Google Map

Organizer

Praktika
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *