Летните планове на фрийлансъра

Плановете са, за да се провалят. Като истински фрийлансър, би трябвало да си свикнал с това и да имаш рефлекс за моментално планиране на ново, още по-прекрасно, бъдеще. При мен поне е така.
Именно поради тази причина блогът излиза във ваканция от днес до средата на август, аз отивам да щастливея, а на теб пожелавам да правиш същото. Всичко останало е губене на време.
ае
Снимката няма връзка с текста, но ми е любима.

Бележки на стената – 6, откъде идват добрите идеи и смисълът на това, което правиш

Прави това, което те кара да се чувстваш добре. В дългосрочен или в краткосрочен план. Иначе нещата малко се обезсмислят, а?

***
Разгледай един от любимите ми блогове напоследък Depressed Copywriter. Освен за забавление, ти го показвам и за да се замислиш за това, което произвеждаш ти като реклама всеки ден. По една или друга причина. Надявам се да не ти подейства депресиращо, а вдъхновяващо.

***
Откъсни се от мислите за МЦБ (море, цаца, бира) за цели 4 минути и 7 секунди и разбери откъде идват добрите идеи.

***
Подарявам ти любимата си мисъл за тази, миналата и по-миналата седмица.

“I’ll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there’s evidence of any thinking going on inside it.”

Когато Тери Пратчет говори и малките богове мълчат.

Хубава седмица от мен. 🙂

3 причини да подбиваш цените

1. Ще имаш повече работа. Много нископлатени поръчки, които едва смогваш да завършиш. Няма да ти стига времето да изпипваш нещата. Качеството на работата ти ще става все по-ниско, ти ще си все по-уморен и недоволен, а парите никога няма да ти стигат. Прогнозирам, че само след два месеца ще седиш някъде с мрачен поглед и пета бира в ръка и ще псуваш несправедливия свят, в който се трепеш като вол, а не можеш да си позволиш почивка в… Обзор примерно.

 

2. Ще се утвърдиш като евтин, недостатъчно добър професионалист фрийлансър. Винаги ще има някой, който да предпочете ниската цена пред добре свършената работа. 

 

3. Ще те търсят клиенти, с които се общува трудно. Ще се държат с теб лошо. Ще изискват абсурдни неща. Няма да проявяват и капка разбиране. И понякога ще “забравят” да ти платят. 
 
Каквито са ти цените, такава ще ти е работата, такива ще са ти и клиентите. 
Ти решаваш.
Аз само подсказвам тема за размисъл.

Хубава седмица. 🙂